Μετά την υποχρεωτική, σειρά έχει η … προαιρετική κινητικότητα–Δείτε τι δήλωσε ο Κυρ.Μητσοτάκης

Τι θα απογίνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί

​Την ανάγκη δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού προαιρετικής κινητικότητας στο Δημόσιο τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κινητικότητα στο Δημόσιο αφορά μόνο το πλεονάζον προσωπικό, που προέκυψε από αξιολόγηση των δομών και όχι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι θα γίνει φέτος ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων στο Δημόσιο, καθώς για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις θα γίνεται μία πρόσληψη, όπως και για κάθε υποχρεωτική αποχώρηση των 15.000 υπαλλήλων τη διετία 2013 – 2014 θα γίνεται μια πρόσληψη στο πλαίσιο της ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού.

Αναφερόμενος στη Δημοτική Αστυνομία τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί να προωθηθούν σύντομα στο σύνολο τους σε άλλες υπηρεσίες, σημειώνοντας ότι «υπάρχει σημαντική ζήτηση από άλλα υπουργεία και υπηρεσίες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top