Επιστροφή στο Μαξίμου ��ια την κυβέρνηση:Διαθεσιμότητα, πλειστηριασμοί και έσοδα στην ατζέντα

Ενόψει του νέου ελέγχου από την τρόικα

Επιστροφή στο Μαξίμου για την κυβέρνηση:Διαθεσιμότητα, πλειστηριασμοί και έσοδα στην ατζέντα

Σε… φουλ πρόγραμμα μπαίνει η κυβέρνηση από σήμερα Δευτέρα μετά τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές την περασμένη εβδομάδα.

Όπως σας γράψαμε από το star.gr ο πρωθυπουργός από την Τρίτη ξεκινά συσκέψεις με υπουργούς και γενικούς γραμματείς για τις μνημονιακές τους υποχρεώσεις εν όψει της έλευσης της τρόικας για τη νέα αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου.

Προτεραιότητά τους είναι η κατάρτιση της λίστας με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Τα 12.500 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να είναι έτοιμα ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου, και ως εκ τούτου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένει ώς την Παρασκευή την έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες θα καταργούνται δομές και οργανικές θέσεις σε υπουργεία.

Παράλληλα θα εξεταστεί η πορεία των εσόδων, από την οποία θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ωστόσο, άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία από το 2014, θέμα που έχει ανοίξει με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι αναζητείται η χρυσή τομή, είναι το μεγάλο «αγκάθι».

Μιχελάκης: Κανείς δεν μιλά για άρση της απαγόρευσης

«Αυτή η συζήτηση που γίνεται είναι ότι αυτοί οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα ευεργετήματα του νόμου σε σχέση με τους πλειστηριασμούς και οι οποίοι μπορούν να πληρώσουν, μπορούν να προσέλθουν στις τράπεζες να κάνουν διακανονισμό, μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στα δάνεια που έχουν πάρει, να εκμεταλλεύονται τα ευεργετήματα του νόμου και να μην το κάνουν. Κανένας δεν μιλάει για άρση του πλειστηριασμού στον άνεργο, σε αυτόν που αντικειμενικά δεν μπορεί να πληρώσει λόγω της οικονομικής κρίσης και κανέναν δεν χτυπάει ο οποίος να μην μπορεί. Γι' αυτό πρέπει να μιλήσουμε για κριτήρια που να προστατεύεται πραγματικά αυτός που έχει ανάγκη» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον Ant1.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top