Τηλεφωνική συνομιλία Ευ. Βενιζέλου - αιγύπτιου ΥΠΕΞ

Μίλησαν για την κατάσταη που επικρατεί στην Αίγυπτο

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου είχε τηλεφωνική επικοινωνία το μεσημέρι της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπ. Εξωτερικών ο αιγύπτιος υπουργός ζήτησε να ενημερώσει τον κ. Βενιζέλο για την κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόφαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης να συγκροτήσει ανεξάρτητη επιτροπή για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Ο αιγύπτιος υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησής του στην τήρηση του οδικού χάρτη για την πλήρη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και τη διενέργεια εκλογών.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την έντονη ανησυχία της Ελλάδας και το ισχυρό και διαχρονικό ενδιαφέρον της για την σταθερότητα της φίλης Αιγύπτου, αναφερόμενος, μάλιστα, στη μεγάλη συμβολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και των Ελληνικών Κοινοτήτων στη ζωή της χώρας, για την ασφάλεια των οποίων εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τις αιγυπτιακές Αρχές.

Επίσης τόνισε ότι η Ελλάδα, μέσα στο πολιτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πάντοτε έτοιμη να συνδράμει τον αιγυπτιακό λαό, ο οποίος συνδέεται με στενούς δεσμούς φιλίας με τον ελληνικό.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top