Νόμος-καταπέλτης για τους φοροφυγάδες: θα πηγαίνουν φυλακή ακόμη κι αν πληρώνουν!

Από τους πιο αυστηρούς της Ευρώπης

​Ένα δρακόντειο νόμο για τους φοροφυγάδες ετοιμάζει η κυβέρνηση με τις ευλογίες της τρόικας!

Ο νόμος αυτός έχει στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και θα χρησιμοποιηθεί και ως διαπραγματευτικό χαρτί έτσι ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να αποσπάσει το «ναι» από την τρόικα και για άλλες μειώσεις φόρων, όπως αυτή του ΦΠΑ στην εστίαση αλλά και για κάποιες ελάχιστες παροχές στις οικονομικά αδύναμες ομάδες.

Διαβάστε τα νέα «όπλα» κατά των φοροφυγάδων:

Φυλακή χωρίς αναστολή: Οι ποινικές διώξεις για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και διακίνηση βρώμ��κου χρήματος ΔΕΝ θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, ακόμη και στις περιπτώσεις που οι παραβάτες που συλληφθούν δεχθούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του πρόσθετου φόρου που τους έχει βεβαιωθεί. Ακόμη κι αν προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, δεν θα γλιτώνουν την φυλακή, αφού η ποινή δεν θα αίρεται.

Άμεση δήμευση περιουσιακών στοιχείων: Η κινητή και η ακίνητη περιουσία όσων συλλαμβάνονται για φοροδιαφυγή, «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος, αλλά και ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες θα δημεύεται άμεσα. Για να γίνει αυτό σήμερα μπορεί να χρειαστούν και 10 χρόνια, λόγω γραφειοκρατίας.

Ενέχυρο θα μπαίνει η περιουσία μπαίνει: Τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των συλληφθέντων για φο��οδιαφυγή μπαίνουν άμεσα σε ενέχυρο, με στόχο το Δημόσιο να αποφεύγει χρονοβόρες διαδικασίες και να μπορεί ταχύτατα να προχωρά σε παρακράτηση χρηματικών ποσών έναντι του οφειλόμενου φόρου ή του χρέους. Μόνο αν δικαιωθεί από το δικαστήριο ο φορολογούμενος θα του επιστραφούν τα χρήματα και μάλιστα εντόκως.

Τέλος οι συμβιβασμοί: Από τη στιγμή που θα τίθεται σε ισχύ ο νόμος σταματούν αυτόματα οι διοικητικοί συμβιβασμοί, η παροχή ευνοϊκών κινήτρων όπως π.χ. οι δόσεις, η μείωση προστί��ων, των προσαυξήσεων κ. α. Ειδικότερα, στις περιπτώσεις που αφορούν φόρο εισοδήματος, περιουσίας, μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών δεν θα μειώνεται ο πρόσθετος φόρος και δεν θα δίνεται η δυνατότητα καταβολής σε δόσεις.

Αναμφισβήτητα αυτός ο νόμος θα είναι ίσως από τους πιο αυστηρούς της Ευρώπης!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top