Διακοπές ΤΕΛΟΣ-Στο φουλ βάζει τις μηχανές η κυβέρνηση!

Ο Σαμαράς καλεί τους υπουργούς για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

Διακοπές ΤΕΛΟΣ-Στο φουλ βάζει τις μηχανές η κυβέρνηση!

​Στο φουλ βάζει τις μηχανές η κυβέρνηση από τη Δευτέρα, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έλευση της Τρόικας γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το οικονομικό επιτελείο επιταχύνει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στο Δημόσιο, ώστε να αποφύγει τυχόν «κόκκινες κάρτες» που απομακρύνουν ελάφρυνση του χρέους.

Το μεγάλο αγκάθι και το βασικό θέμα στην ατζέντα των επαφών με τους εταίρους μας θα είναι: οι αλλαγές στο Δημόσιο. Γι’ αυτό το λόγο στην κυβέρνηση θέλουν να ξεκαθαρίσουν άμεσα αυτό το θέμα, έτσι ώστε να περιοριστούν και οι κοινωνικές αντιδράσεις

Προτεραιότητα αποτελεί η επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την κινητικότητα: η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών και η αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ.

Το μεγάλο στοίχημα, όμως, παραμένει να είναι η πορεία των εσόδων, από την οποία θα κριθεί η δυνατότητα της Αθήνας να παγώσει τη συζήτηση για νέα μέτρα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά και να ανοίξει παράθυρο για νέα μείωση του χρέους!

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς επιστρέφει τη Δευτέρα στην Αθήνα από την Πύλο μέσω Ναυπλίου, έχοντας επεξεργαστεί, από κοινού με τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Τ. Μπαλτάκο όλους τους φακέλους με τις εκκρεμότητες της κυβέρνησης εν όψει της άφιξης της Τρόικας, αλλά και τις νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες που θα δρομολογηθούν από τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top