Κεφαλογιάννη μετά τη σύσκεψη στη Σαντορίνη: Από μέρους μας έγινε ό,τι ήταν δυνατό

«Θέλω να πιστεύω ότι τα χειρότερα πέρασαν»

Σε όλες τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πρόεκυψαν από την διακοπή της ηλεκτροδότησης του νησιού αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά τη σύσκεψη στη Σαντορίνη με αντικείμενο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης του νησιού, στην οποία προήδρευσε η ίδια και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Η κα Κεφαλογιάννη επισήμανε τη σοβαρότητα που επέδειξαν οι τοπικές αρχές αλλά και οι επαγγελματίες του νησιού, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα: «Όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε από την πλευρά μας, εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που μας αναλογούν, για να ελαχιστοποιηθούν τα αποτελέσματα της διακοπής ρεύματος στην τουριστική κίνηση του νησιού. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, ήθελε προσεκτικούς χειρισμούς και σοβαρότητα. Οι επαγγελματίες του νησιού στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ο Δήμαρχος και οι τοπικές αρχές επέδειξαν αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό και ψυχραιμία».

Η ίδια υποστήριξε ότι τα προβλήματα δεν πρέπει να αποτελούν «μέσο για προβολή και επικοινωνία», τονίζοντας, ότι οι πολίτες αξιώνουν από τους πολιτικούς ουσιαστική δουλειά και όχι ασκήσεις επικοινωνίας», ενώ υπογράμμισε ότι έγινε ό,τι ήταν δυνατό σε κάθε επίπεδο για να μην προκληθεί αναστάτωση και να περιοριστούν τα προβλήματα: «Οι επισκέπτες του νησιού ενημερώνονταν διαρκώς για τις εξελίξεις και αυτό ήταν σημαντικό ώστε να μη δημιουργηθεί αίσθημα ανασφάλειας, οι αποχωρήσεις τουριστών ήταν ελάχιστες και οι ακυρώσεις μεμονωμένες και το αεροδρόμιο λειτούργησε κανονικά χωρίς καμία ακύρωση πτήσεων».

«Θέλω να πιστεύω ότι τα δύσκολα πέρασαν» πρόσθεσε η υπουργός Τουρισμός, εξηγώντας ότι αποφασίστηκε ο ΕΟΤ να διαμορφώσει άμεσα καμπάνια προβολής της Σαντορίνης στα social media και να σχεδιάσει την αναβαθμισμένη παρουσία του νησιού στη Διεθνή έκθεση του Λονδίνου (WTM) τον προσεχή Νοέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top