Βαναυσότητα οι πλειστηριασμοί λένε οι Γερμανοί για την Ελλάδα

"Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να μείνουν στο δρόμο"

Στην προοπτική ��έου πακέτου βοήθειας στέκεται η Tagesspiegel που κάνει εκτενή αναφορά στο ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μέτρο το οποίο χαρακτηρίζει βαναυσότητα.

«Προφανώς η Ελλάδα χρειάζεται σύντομα και νέο πακέτο βοήθειας» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της εφημερίδας που σημειώνει: «Η Bundesbank υπολογίζει ότι ήδη στις αρχές του επόμενου έτους η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο βοήθειας καθώς οι ρυθμοί προόδου στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων 'δεν είναι ικανοποιητικοί'.

Υπάρχουν όμως κι άλλα: ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να μείνουν στο δρόμο».

«Ήδη», όπως σημειώνει η εφημερίδα, «το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Με 27,6 % η ανεργία έσπασε το Μάιο νέο ρεκόρ. Οι αναγκαστικοί πλειστηριασμοί θα ήταν μια πρόσθετη κοινωνική βαναυσότητα. Δεν θα πρέπει λοιπόν να προκαλεί έκπληξη ότι υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις. Η σχετική συζήτηση θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού. Αρκετοί βουλευτές και των δύο κομμάτων έχουν προαναγγείλει ήδη ότι δεν θα συναινέσουν σε οποιαδήποτε χαλάρωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top