Πλειστηριασμοί: Ομοβροντία αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Μη διανοηθούν να στείλουν χιλιάδες οικογένειες στο δρόμο

Πλειστηριασμοί: Ομοβροντία αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης

Ομοβροντία κατά της κυβέρνησης για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας εξαπολύει η αντιπολίτευση.

«Να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να στείλει χιλιάδες οικογένειες στο δρόμο, εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο μια κοινωνία, η οποία ήδη βιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τα καταστροφικά αποτελέσματα της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως η μόνη λύση για το θέμα είναι η εφαρμογή μιας νέας «σεισάχθειας».

«Μετά τη λεηλασία μισθών και συντάξεων οι τοποτηρητές του μνημονίου μεθοδεύουν, πλέον, το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, προκειμένου οι τράπεζες που διασώθηκαν με χρήματα των φορολογουμένων να βγάλουν στο σφυρί, αντί πινακίου φακής, χιλιάδες σπίτια του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

«Η κλοπή της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων από την κυβέρνηση και τους τοκογλύφους τραπεζίτες με εντολή των ξένων πιστωτών είναι ένα έγκλημα που δεν θα μείνει ατιμώρητο» αναφέρει η Χρυσή Αυγή, η οποία ζητά «να πληρώσουν άμεσα οι τράπεζες για τεράστια κεφάλαια που έλαβαν μέσω των μνημονίων και να πάψει η εξαθλίωση του ελληνικού λαού».

«Η χώρα διανύει περίοδο παρατεταμένης ύφεσης και λιτότητας που συρρίκνωσε κατακόρυφα και σε πολλές περιπτώσεις εξαφάνισε τα εισοδήματα των οικογενειών. Είναι απαράδεκτο, σε αυτές τις συνθήκες, να απειλείται και να βάλλεται το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, ζητώντας παράταση της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως το 2015.

Να σημάνει συναγερμός ζητά, τέλος, το ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία, οδηγώντας χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στην απόγνωση και φέρνοντάς τες αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να μείνουν στο δρόμο. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία, οδηγώντας χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στην απόγνωση και φέρνοντάς τες αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να μείνουν στο δρόμο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top