Ρεν: Ποτέ δεν είπαμε στην Ελλάδα να ιδιωτικοποιήσει ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ!

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Ευθύνη της Ελλάδας η απόφαση»

«Η ευθύνη της απόφασης για την ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ ανήκει αποκλειστικά στην ελληνική κυβέρνηση» υπογράμμισε ο Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Ο κ. Χουντής απηύθυνε ερώτηση στην Κομισιόν για το αν θα ήταν θετική «σε ενδεχόμενο αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για εξαίρεση των εταιριών ύδρευσης από το γενικό ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα».

Η απάντηση του Όλι Ρεν ήταν πως η Κομισιόν δεν έχει ζητήσει και ούτε θα ζητήσει ποτέ ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων καθώς «δεν έχει πολιτική που να υποχρεώνει τα κράτη μέλη να ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες ύδρευσης». Μάλιστα, αναγνωρίζει ότι «το νερό είναι δημόσιο αγαθό που έχει ζωτική σημασία για τους πολίτες».

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης «είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων των εθνικών αρχών και μόνον».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top