Επιστολή Σαμαρά σε Πούτιν: Δώσε μας φθηνότερα το φυσικό αέριο!

Ήδη η Gazprom κάνει εκπτώσεις σε άλλες χώρες - Εστάλη πριν το ταξίδι στις ΗΠΑ

Επιστολή Σαμαρά σε Πούτιν: Δώσε μας φθηνότερα το φυσικό αέριο!

Επιστολή στον Βλάντιμιρ Πούτιν με την οποία ζητά μείωση στο κόστος προμήθειας του φυσικού αερίου έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με το capital.gr, η επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο εστάλη στα τέλη Ιουλίου από το Μέγαρο Μαξίμου, πριν δηλαδή το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, και ζητούσε έκπτωση στο φυσικό αέριο στα πρότυπα των εκπτώσεων που ήδη έχει κάνει η Gazprom σε άλλες χώρες της Ευρώπης (πχ. Βουλγαρία κατά 20%).

«Το κόστος της ενέργειας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας» αναφέρει -μεταξύ άλλων- στην επιστολή του ο κ. Σαμαράς.

Η Gazprom και η ΔΕΠΑ είχαν ήδη ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει στην επιστολή ότι η διαπραγμάτευση «ξεπερνά τα όρια της εμπορικής διαπραγμάτευσης μεταξύ δύο εταιρειών και αποτελεί για την ελληνική πλευρά “πολιτικό ζήτημα” με μεγάλη βαρύτητα για την ελληνική πλευρά».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στελέχη της Gazprom παραδέχθηκαν δημοσίως ότι το κόστος προμήθειας φυσικού αερίου της Ελλάδας είναι τουλάχιστον 30% ακριβότερο από το μέσο κόστος προμήθειας φυσικού αερίου της Ε.Ε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top