Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του και θα λειτουργεί σαν ''ελβετικό ρολόι''»

«ΔΕΝ θα γίνουν απολύσεις-Οι μεταρρυθμίσεις είναι για το καλό των πολιτών»

​«Οι μεταρρυθμίσεις είναι για το καλό των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η πρώτη φάση της κινητικότητας στην Υγεία με μετακινήσεις υπαλλήλων του υπουργείου από τη μια δομή στην άλλη βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως οι μοναδικές απολύσεις θα προέλθουν από υπαλλήλους που έχουν παρουσιάσει πλαστά πτυχία υπογραμμίζοντας με νόημα πως πέραν του ελέγχου από το ΑΣΕΠ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας θα ζητήσει τον έλεγχο του πόθεν έσχες όλων των διοικητών των νοσοκομείων σε βάθος δεκαετίας.

Ακόμα, ήταν ξεκάθαρος και ως προς το θέμα του ΕΟΠΥΥ λέγοντας πως δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του και πρόσθεσε ότι σε λίγο καιρό ο Οργανισμός θα λειτουργεί σαν «ελβετικό ρολόι».

Ο κ. Γεωργιάδης τοποθετήθηκε και στο θέμα της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, όπου τάχθηκε υπέρ αλλά με την προϋπόθεση πως θα υπάρξουν κοινωνικά κριτήρια: «Εγώ θα εκφράσω την προσωπική μου άποψη, γιατί εγώ είμαι υπουργός Υγείας, δεν έχω αρμοδιότητες σε αυτά. Θα μιλήσω ως βουλευτής και όχι ως υπουργός».

«Να γίνει σε όσους έχουν βίλες, σε όσους έχουν χρήματα. Πρέπει να βρούμε τη μέση οδό. Θα προστατεύσουμε τους φτωχούς και τους αδυνάτους», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Όσο διαρκεί η απαγόρευση δεν θα προχωρήσει η οικοδομή στην Ελλάδα. Όσο διαρκεί η ολοσχερή απαγόρευση φουσκώνει η φούσκα των ακινήτων. Σταματώντας τους πλειστηριασμούς φουσκώνει ένα μέγεθος, δεν πληρώνουν γιατί βολεύονται από τον νόμο. Όσοι δεν έχουν χρήματα θα προστατευτούν. Εάν σκάσει η φούσκα, όσο υπάρχει προστασία από τους πλειστηριασμούς, τόσο οι τράπεζες δεν θα δίνουν στεγαστικά δάνεια. Θα καταρρεύσει η αγορά των ακινήτων. Την καθ’ ολοκληρίαν απαγόρευση όποιος την υπερασπίζεται με πάθος θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη» σημείωσε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Πρέπει να βρούμε τη μέση οδό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top