Δημόσιο: Ποιοι, πότε και πόσοι μπαίνουν σε κινητικότητα

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο τομέα της Υγείας»

​«Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να απομακρυνθούν 12.500 υπάλληλοι το 2014. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του δημοσίου που ήδη απομακρύνθηκαν οικειοθελώς και θεωρώ ότι πρέπει να προσμετρηθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μίλησε ακόμα για τη μονιμότητα στη δημόσια διοίκηση και υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, συμπλήρωσε όμως ότι θα έπρεπε να θέσουμε θέμα μονιμότητας ώστε να αφορά και την έννοια αξιολόγησης και της αξιοκρατίας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «η σιωπηρή πλειοψηφία ζητάει αλλαγές στο δημόσιο, και αν τις κάναμε, αντί να πετσοκόβουμε μισθούς και συντάξεις, ενδεχομένως η τύχη της χώρας θα ήταν διαφορετική».

Μάλιστα είπε ότι σήμερα Δευτέρα αναμένεται να υπογραφεί η κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας περίπου 1.600 εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν σε άλλες μονάδες υγείας και δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, ενώ θα μετακινηθούν και εντός της Αττικής. «Αυτή η μεταρρύθμιση είναι παράδειγμα θετικής κινητικότητας» τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας είχε σχεδιαστεί εδώ και πολλά χρόνια όμως λόγω πολιτικού κόστους και αντιδράσεων δεν είχε γίνει πράξη. «Την κάνουμε εμείς πράξη, δημιουργώντας καλύτερες δομές στην υγεία».

«Υπάρχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα έχουν δεσμευτεί όλα τα συναρμόδια υπουργεία, πεποίθησή μου ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου όπως έχουμε δεσμευτεί από την τρόικα. Μακάρι να μπορούσαμε να μην καταφύγουμε σε οριζόντια μέτρα έχοντας κάνει όλες τις αξιολογήσεις των δομών» δήλωσε.

Όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο θα πραγματοποιηθούν με αξιοκρατικές διαδικασίες. Για κάθε 100 εργαζόμενους θα τεθούν σε κινητικότητα μόνο 4, όπως είπε και δεν αφορά όλο το δημόσιο η κινητικότητα.

Δείτε το βίντεο...


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top