Σφοδρή κόντρα για τα επε��σόδια στην Αμυγδαλέζα

Επικρίσεις της Αντιπολίτευσης – τι απαντά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση έγιναν τα επεισόδια στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, με την Αντιπολίτευση να στοχοποιεί τον Νίκο Δένδια και το υπουργείο να δίνει την απάντησή του.

Τα «πυρά» των κομμάτων

«Η απόγνωση, και μαζί η εξέγερση, είναι καρποί της απάνθρωπης πολιτικής του κ. Δένδια, που επιμένει στον ρατσιστικό Ξένιο Δία και την εφαρμογή της κράτησης, ενώ η αναποτελεσματικότητά τους είναι καταφανής ακόμα και με τα μέτρα του υπουργείου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά να κλείσουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών. «Η βίαιη καταστολή της εξέγερσης, τα χημικά και ορισμένα κίτρινα 'ρεπορτάζ' δεν μπορούν να κρύψουν άλλο ένα αποτυχημένο 'success story' της κυβέρνησης. Ζητάμε να ερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για χρήση βίας από αστυνομικούς πριν, και για εκατέρωθεν τραυματισμούς μετά την επέμβαση των ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ, καθώς και για απειλές ότι οι κρατούμενοι δεν θα έχουν πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης ασύλου σε δεύτερο βαθμό», προσθέτει.

Εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Βασίλης Καπερνάρος είπε: «χρειάστηκαν περισσότερες από 12 ώρες για να συνειδητοποιήσει ο κ. Δένδιας το μέγεθος της αποτυχημένης και πολυδιαφημισμένης μνημονιακής του πολιτικής. Μόλις σήμερα το μεσημέρι ενημερωθήκαμε για τους τραυματίες αστυνομικούς, που καλούνται σε συνθήκες προχειρότητας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, και τον αριθμό των μεταναστών που απέδρασαν. Όταν δεν ξέρεις πόσοι μπαίνουν στην Ελλάδα, όταν δεν ξέρεις το σύνολο των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, είναι λογικό να μην ξέρεις πόσοι φεύγουν».

«Ο λαός πρέπει να απαιτήσει το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας, τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε όσους το δικαιούνται και ταξιδιω��ικών εγγράφων για να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Η απάντηση του υπουργείου

«Η Ελλάδα δεν είναι πια ξέφραγο αμπέλι», υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης και προσθέτει: «στόχος μας είναι κάθε παράνομος μετανάστης, εφόσον τα αρμόδια όργανα κρίνουν ότι δεν δικαιούται διεθνούς προστασίας, να κρατείται μέχρι να επιστρέψει στην πατρίδα του».

«Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Δημοκρατία καλείται να αγνοήσει το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κράτους, αλλά και τις προβλέψεις των κοινοτικών οδηγιών, επιτρέποντας ανέλεγκτη είσοδο στο έδαφός της και ελεύθερη διαβίωση κάθε παράνομου μετανάστη, όπου αυτός επιθυμεί», αναφέρ��ι επίσης η ανακοίνωση και συνεχίζει: «φτάνει μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο να δικαιολογεί κακουργηματικού χαρακτήρα αντιδράσεις απέναντι στο δικαίωμα του ελληνικού κράτους να περιορίζει όποιον έχει εισέλθει παράνομα στο έδαφός του! Τους εξωφρενικούς αυτούς ισχυρισμούς τους παραδίδουμε στη χλεύη της ελληνικής κοινωνίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top