Τρία χρόνια στα χαρτιά: Ακόμη καταργούν φορείς που ανακοίνωσαν την κατάργησή τους…

Το τέρας του Δημοσίου ζει και βασιλεύει…

Τρία χρόνια στα χαρτιά: Ακόμη καταργούν φορείς που ανακοίνωσαν την κατάργησή τους…

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση η υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση.

Ακόμη και την ύστατη ώρα διαπιστώνεται ότι ορισμένοι υπουργοί όχι μόνο δεν προχωρούν σε αξιολόγηση των δομών και των προσώπων, αλλά εντάσσουν σωρηδόν στις λίστες εργαζομένους με χαμηλά προσόντα, όπως πχ. οδηγούς και καθαρίστριες, ενώ λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα, έχει ανοίξει -εκ των πραγμάτων- ξανά το ζήτημα της συγχώνευσης και της κατάργησης οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, καθώς εκτιμάται ότι αν ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες θα απαλλαγεί το Δημόσιο από χιλιάδες υπαλλήλους μέσω της εθελουσίας εξόδου.

Το θέμα αυτό άνοιξε το 2010 με τη σύσταση διυπουργικής Επιτροπής υπό τον -τότε- αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και τρία έτη μετά δεν έχει ακόμη κλείσει!

Οι καθυστερήσεις μεγάλες, οι εκκαθαρίσεις σε εκκρεμότητα, με ακαθόριστες τις δαπάνες που πρέπει να καλυφθούν, τα στοιχεία ελλιπή από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων, οι υπάλληλοι αντί να αξιολογηθούν απλώς μετακινήθηκαν σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Με λίγα λόγια, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις των δημοσίων οργανισμών και φορέων εξαντλήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις στα χαρτιά και κάποιοι «καταργηθέντες» οργανισμοί εξακολουθούν και προσωπικό να απασχολούν και δαπάνες να πραγματοποιούν…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top