Τα τρία «όχι» του Βενιζέλου: «Κόκκινο» σε νέα μέτρα, μειώσεις μισθών και πλειστηριασμούς

«Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο» - «Συνεργασία με καθαρούς όρους με τον Σαμαρά»

«Με τον πρωθυπουργό έχουμε καθημερινή συνεργασία με καθαρούς όρους και σαφείς εθνικούς στόχους. Έχουμε την ίδια αγωνία και την ίδια επιδίωξη: να βγει οριστικά η πατρίδα από την κρίση και να ξαναγίνει αυτοδύναμη» διαμηνύει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει τρία «όχι»: σε νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα (χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα σενάρια «ανυπόστατα»), σε νέα μέτρα που θα πλήξουν την κοινωνία και στην άρση των πλειστηριασμών για τις πρώτες κατοικίες.

Ο κ. Βενιζέλος διαψεύδει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, διαβεβαιώνοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι σταθερή και υπογραμμίζει πως «τώρα είναι η ώρα των διαρθρωτικών αλλαγών», ενώ χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος «βιώσιμο».

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως «λυπούμαστε πραγματικά για την αλλαγή στάσης της». Παράλληλα εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Κινείται πάντοτε ανάμεσα στο ευρώ και το εθνικό νόμισμα, την ευρωπαϊκή προοπτική και τις ψευτολεβεντιές, που εν τέλει είναι η συνταγή της περιθωριοποίησης της χώρας».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασιών με δυνάμεις από το χώρο της Κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές.