Τα σχόλια για τη Μέρκελ και οι ερωτήσεις για τη Χρυσή Αυγή!

Ομπάμα-Σαμαράς: Οι διάλογοι πίσω από τις κάμερες

Τα σχόλια για τη Μέρκελ και οι ερωτήσεις για τη Χρυσή Αυγή!

Τη βοήθεια του Μπάρακ Ομπάμα ώστε οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ να μην θυματοποιήσουν ξανά την Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των συγκρούσεών τους για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να φρεναριστεί η πορεία της χώρας, η οποία προσβλέπει μέχρι τέλος του χρόνου να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ σύμφωνα με διπλωματική πηγή ο Αμερικανός Πρόεδρος συμφώνησε με τον κ. Σαμαρά ότι πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη η Ελλάδα να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. «Φάνηκε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα επιθυμεί να βοηθήσει στο θέμα αυτό ώστε η Ελλάδα να μην πέσει θύμα των τρίτων» ανέφερε η διπλωματική πηγή (εννοώντας τη Γερμανία και το ΔΝΤ).

«Μην επιτρέψετε να μας συντρίψουν οι ελέφαντες»

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρωθυπουργός δεν είπε «δώστε μας χρήματα» αλλά τόνισε ότι «αυτά που κάνουμε μας αρκούν, ζητούμε τις επενδύσεις και είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτες». Πρόσθεσε ότι το πλέον σημαντικό για την Ελλάδα είναι να βρεθεί στο απυρόβλητο από τον επερχόμενο «πόλεμο» μεταξύ της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για την ελάφρυνση του χρέους.

«Να μην επιτρέψετε να μας συντρίψουν οι ελέφαντες» ήταν στις σκέψεις του κ. Σαμαρά κατά τη συνάντηση με τον Μπάρακ Ομπάμα.

Στη διάρκεια της συνομιλίας στο Οβάλ Όφις έγινε ονομαστική αναφορά στην Άνγκελα Μέρκελ, αλλά οι δύο πλευρές τηρούν σιγή ιχθύος για τη συζήτηση των δύο ηγετών. Σύμφωνα με τη διπλωματική πηγή, αναγνωρίστηκε ο ηγετικός της ρόλος στην Ευρώπη και ειπώθηκε πως «δεν φταίει για όλα».

Η πηγή, μάλιστα, θεωρεί πως είναι ένας σαφέστατος υπαινιγμός για το ρόλο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε, ο οποίος είναι αρχιτέκτονας της γερμανικής οικονομικής πολιτικής με επίκεντρο της άνευ προηγουμένου λίτότητα.

Τι είπαν για Χρυσή Αυγή

Είναι εντυπωσιακό ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ασχολήθηκε με την ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», η οποία εισήγαγε στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό μεθόδους μαφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλητές του πρωθυπουργού αλλά και ο ίδιος μίλησαν για απαράδεκτα φαινόμενα εξτρεμισμού. Το θέμα της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζεται «πολύ ευαίσθητο» καθώς παρουσιάζει επικίνδυνη αντιαμερικανική και αντισημιτική συμπεριφορά.

Στη συζήτηση, τέλος, για τη λαθρομετανάστευση και το κύμα προσφύγων από τη Συρία, ο Μπάρακ Ομπάμα προσφέρθηκε να βοηθήσει και στη φρούρηση των θαλασσίων συνόρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top