Στουρνάρας: Ως εδώ και μη παρέκει με τη λιτότητα!

«Η συζήτηση για νέο κούρεμα μπορεί να ξεκινήσει μετά το Νοέμβριο»

«Η λιτότητα έχει φθάσει στα όριά της» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζει πως δεν νοούνται άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, ωστόσο επισημαίνει ότι το Δημόσιο έχει περιθώρια μείωσης δαπανών σε ορισμένους τομείς: «Ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, για παράδειγμα, έχει περιθώρια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το όποιο δημοσιονομικό κενό υπάρξει, σύμφωνα με την ΕΕ 4 δισ. ευρώ το 2015-16, πολύ χαμηλότερο κατά τις δικές μας εκτιμήσεις, μπορεί να διορθωθεί».

Σχετικά με τις προβλέψεις για νέο «κούρεμα», ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ αποφεύγει τις προβλέψεις αλλά σημειώνει ότι η συζήτηση μπορεί να ανοίξει μετά τον Νοέμβριο «με τις ενδείξεις που θα υπάρχουν τότε».

«Τα πιο πολλά έσοδα θα έρθουν στο δεύτερο εξάμηνο» προσθέτει ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος υπογραμμίζει πως η κι9νητότητα και οι αποχωρήσεις στο Δημόσιο δεν έχουν να κάνουν με το δημοσιονομικό όφελος αλλά με την ποιότητα του Δημοσίου Τομέα και του προσωπικού του.

«Δεν θα θιγεί ο άνθρωπος, ο οποίος λόγω της συγκυρίας δεν μπορεί να ξεπληρώσει το πρώτο του σπίτι» δηλώνει όσον αφορά τους πλειστηριασμούς ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος -τέλος- επαναλαμβάνει ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς στις τράπεζες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top