Κυπριακό και Σκοπιανό στη συνάντηση Σαμαρά στον ΟΗΕ

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ

Κυπριακό και Σκοπιανό στη συνάντηση Σαμαρά στον ΟΗΕ

Τα ζητήματα της Κύπρου και της ονομασίας των Σκοπίων κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με παράγοντες της Ομογένειας και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ενώ επισκέφθηκε το «σημείο μηδέν» εκεί όπου άλλοτε έστεκαν οι Δίδυμοι Πύργοι.

Τι συζήτησαν Σαμαράς – Μπαν Κι Μουν

Επί 45 λεπτά συνομίλησαν ο πρωθυπουργός και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, με τον κ. Σαμαρά να αναλύει τις θέσεις της χώρας μας για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, όπως το Κυπριακό και το Σκοπιανό.

«Στη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα, θα έλεγα, παγκοσμίου ενδιαφέροντος και τα γνωστά θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και ήταν μία ευκαιρία να εξηγήσουμε στο γενικό γραμματέα τις ελληνικές θέσεις και τις απόψεις», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαν Κι Μουν έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως αυτό των εξελίξεων στη Συρία.

Εκτός από συνεργάτες του γενικού γραμματέα, παρών στη συνάντηση ήταν και ο ειδικός διαπραγματευτής για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς.

Κάλεσμα στην Ομογένεια για επενδύσεις

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανοεβραικης επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις, αλλά και παράγοντες των Ομογενών, στους οποίους, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, απηύθυνε κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε και το «σημείο μηδέν», όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, ενώ ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά και είδε από κο��τά τα έργα ανέγερσης του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου.

«Μας δίνετε κουράγιο, δύναμη», είπε ο κ. Σαμαράς στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο κατά την συνάντησή στους στην Αρχιεπισκοπή και εξήρε το έργο του.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημήτριος μίλησε με θερμά λόγια για τον πρωθυπουργό, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως έκανε πολύ μεγάλο έργο στη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα και «κάνει έναν πολύ μεγάλο, πολύπλευρο αγώνα και έχει νυχθημερόν τις προσευχές μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top