Αβραμόπουλος-Γεωργιάδης: αύξηση εφημεριών στα στρατιωτικά νοσοκομεία κατά τη διαθεσιμότητα

Για να να εξυπηρετηθούν και οι πολίτες

Αβραμόπουλος-Γεωργιάδης: αύξηση εφημεριών στα στρατιωτικά νοσοκομεία κατά τη διαθεσιμότητα

Την υγειονομική υποστήριξη των νοσοκομείων από το Υπουργείο Άμυνας κατά το διάστημα της διαθεσιμότητας ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την μεταξύ τους συνάντηση.

Στην πράξη αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων ότι θα αυξηθούν οι εφημερίες των στρατιωτικών νοσοκομείων για τους πολίτες (εκτός από τους ένστολους) κατά το συγκεκριμένο διάστημα.

Παράλληλα θα συνεχισθούν οι κοινωνικές δράσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα μικρά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με την παροχή υπηρεσιών υγείας από διακλαδική ομάδα υγειονομικού προσωπικού, που αποτελείται από τρεις έως τέσσερις εξειδικευμένους ιατρούς με τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό η οποία επισκέπτεται τις ακριτικές νήσους με τις ανεπτυγμένες ναυτικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Για τον Αύγουστο του 2013 έχει προγραμματιστεί ο Άγιος Ευστράτιος και τα Ψαρά, ενώ για τους λοιπούς μήνες του έτους η Κάσος, η Κάρπαθος, οι Λειψοί, οι Φούρνοι, η Αστυπάλαια, η Χάλκη και το Καστελόριζο, ενώ υπογράφηκε και πρωτόκολλο συνεργασίας για το ίδιο ζήτημα ανάμεσα στα δύο υπουργεία.

«Η υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και βέβαια εθνική προτεραιότητα αυτής της Κυβέρνησης, κάτω από τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που καλούμεθα όλοι να ασκήσουμε την αποστολή μας. Και μας αφορά όλους» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος στις δηλώσεις του.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε: «Εμείς ως Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ, φτιάχνουμε ένα πλήρες σχέδιο, ώστε να λειτουργήσουν οι εφημερίες αυτές τις 15 μέρες κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην υπάρχει η παραμικρή ανησυχία στους πολίτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Στο πλαίσιο αυτό η βοήθεια του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης είναι καθοριστική και τους ευχαριστούμε για αυτό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top