Μιχελάκης: η αξιολόγηση θα γίνει επειδή πρέπει και όχι γιατί μας την ζητούν

Τι ανέφερε για τα κριτήρια της αξιολόγησης

«Η αξιολόγηση θα πρέπει να γίνει όχι επειδή κάποιοι μας το ζητούν – εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να είχε γίνει η αξιολόγηση εδώ και χρόνια – αλλά γιατί πρέπει να γίνει» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μι��ελάκης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

« Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο δήμου με ιδανικές δομές και μετά να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση. Να δούμε πόσο προσωπικό χρειάζεται για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Οι δήμαρχοι έχουν καταλάβει ότι αυτό πρέπει να γίνει και η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί» συμπλήρωσε για το ίδιο ζήτημα.

Σχετικά με τα κριτήρια ανέφερε ότι ένα κριτήριο μπορεί να είναι το πληθυσμιακό, το παραγόμενο έργο της κάθε υπηρεσίας, πόσοι υπάλληλοι χρειάζονται για να φέρουν σε πέρας το έργο μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας. «Δεν μπορούμε όμως να βάλουμε τα ίδια κριτήρια σε όλους τους δήμους. Ένας νησιωτικός δήμος δεν έχει τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια προβλήματα που έχει ένας αστικός δήμος ή ένας ορεινός δήμος» διευκρίνισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε άδικες τις οριζόντιες περικοπές, προσθέτοντας ότι «το ζήτημα είναι για να μην φθάνουμε σε οριζόντιες περικοπές να κάνουμε αξιολόγηση. Να δούμε για παράδειγμα σε ποιες υπηρεσίες μέσα σε ένα δήμο υπάρχει υπερστελέχωση και που υποστελέχωση ώστε να μπορέσο��με να μεταφέρουμε προσωπικό από την μία υπηρεσία στην άλλη».

Για το εάν έχει ευθύνες ο Α. Μανιτάκης, ο κ. Μιχελάκης απάντησε: «Εγώ δεν κάνω τον εισαγγελέα και να μοιράζω κατηγορίες δεξιά και αριστερά. Δεν πρόκειται να το κάνω. Έχω κληθεί να εφαρμόσω ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και αυτό θα προσπαθήσω να το κάνω πράξη. Λίγο ενδιαφέρει τι έγινε πριν. Και αυτή την στιγμή δεν νομίζω, ότι οι πολίτες, ενδιαφέρονται. Η συνεισφορά της ΔΗΜΑΡ ήταν πολύ σημαντική στην τρικομματική κυβέρνηση. Για μένα κακώς έφυγε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, θα έπρεπε να είχε παραμείνει. Πιστεύω όμως τώρα ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να τρέξει γρήγορα, πρέπει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα το οποίο έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας.»

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ανέφερε:

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα το οποίο έχει αναλάβει. Οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Υπάρχουν τα πρώτα αχνά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Αυτή την στιγμή η οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία πιστεύω ότι θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα και θα μας έφερνε πολύ πίσω. Και όλα αυτά που έχουν γίνει θα κινδύνευαν να χαθούν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top