Μήνυμα Ομπάμα-Σαμαρά σε Μέρκελ: Χαλάρωσε τη λιτότητα!

Bloomberg: Η Ελλάδα έτοιμη να συζητήσει νέα ελάφρυνση του χρέους

Μήνυμα Ομπάμα-Σαμαρά σε Μέρκελ: Χαλάρωσε τη λιτότητα!

«Μέρκελ , χαλάρωσε τη λιτότητα»!

Αυτό είναι το μήνυμα που εκτιμά το Bloomberg ότι θα στείλουν στην καγκελάριο σήμερα ο Μπάρακ Ομπάμα και ο Αντώνης Σαμαράς, η συνάντηση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 22.00 (ώρα Ελλάδας) στον Λευκό Οίκο.

Ήδη η συνάντηση των δύο ηγέτων έχει χαρακτηριστικά που της κάνουν κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική, αφού θα συμμετέχει σε αυτή η αφρόκρεμα του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα θα καταστήσει σαφή την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, την ώρα που η Ελλάδα προετοιμάζεται για νέες συζητήσεις με τους πιστωτές της για νέα “ανακούφιση” από το χρέος» υποστηρίζει το διεθνές πρακτορείο, το οποίο αναφέρει ότι η συνάντηση δεν γίνεται καθόλου τυχαία λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις γερμανικές εκλογές...

Μάλιστα, το Bloomberg επικαλείται σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος δηλώνει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν σταθεροί υποστηρικτές της Ελλάδας: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμφέροντα από την οικονομική εξυγίανση της Ευρώπης και κατ επέκταση της Ελλάδας, γι 'αυτό θα πρέπει να υποστηρίξουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top