Ερωτήματα ΠΑΣΟΚ μέσω non paper: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ή κατά του ευρώ;

Αφορμή η πρόταση Δραγασάκη για ομόλογα ειδικού σκοπού

Ερωτήματα μέσω non paper θέτει το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τη μεταξύ τους κόντρα, με αφορμή τη δήλωση του στελέχους του και αντιπρόεδρου της Βουλής κ. Δραγασάκη, σχετικά με τα «ομόλογα ειδικού σκοπού».

Μάλιστα μέσω του non paper το ΠΑΣΟΚ θέτει το ερώτημα εάν η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί «προπομπό της εισαγωγής παράλληλου νομίσματος, άρα και άσκηση εξόδου από το ευρώ».

Στο non paper τίθενται συγκεκριμένα τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι αποδέκτες τους για την αποπληρωμή φορολογικών ή ασφαλιστικών υποχρεώ��εων;

Αν ναι, πρόκειται για εισαγωγή παράλληλου νομίσματος.

Αν όχι, τότε πώς οι λήπτες θα υποχρεωθούν να τα αποδεχθούν σε εθελοντική βάση, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύττει ότι θα κουρέψει το χρέος;

2. Θα χρησιμοποιηθούν τα ομόλογα αυτά αντί της πληρωμής μισθών και συντάξεων όπως είχε προτείνει ο κ. Γλέζος;

Αυτό οφείλουν να το πουν καθαρά στους πολίτες.


3. Αν πάλι πρόκειται για τις συνήθεις εκδόσεις του Δημοσίου, που θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτήσουν αναπτυξιακού χαρακτήρα επενδύσεις, τότε δημιουργείται το ερώτημα: Ποιος θα δανείσει το Ελληνικό Δημόσιο και μ�� τι επιτόκια, ειδικά όταν είναι διακηρυγμένος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ το μονομερές κούρεμα του χρέους;

Στο non paper γίνεται ακόμα λόγος για λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν τα στελέχη του και τον κ. Δραγασάκη, "να τοποθετηθούν καθαρά:

Είναι τελικά υπέρ ή όχι της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη; Τα υπόλοιπα και ειδικά οι επιθέσεις απέναντί μας αποτελούν απλά το «φερετζέ» άρνησης απάντησης και γι’ αυτό μας αφήνουν αδιάφορους".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top