«Ιστορικής σημασίας» κατά το Ισραήλ η υπογραφή Μνημονίου με Ελλάδα- Κύπρο

Για θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων

«Ιστορικής σημασίας» κατά το Ισραήλ η υπογραφή Μνημονίου με Ελλάδα- Κύπρο

«Ιστορικής σημασίας» χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ, την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης για θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων μεταξύ της χώρας του, της Κύπρου και της Ελλάδας, που θα υπογράψει αύριο με τον υπουργό Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργο Λακκοτρύπη και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας, Γιάννη Μανιάτη.

Ο κ. Σαλόμ, μετά τη συνάντησή του με τον κύπριο υπουργό Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Νίκο Κουγιάλη, δήλωσε ότι βρίσκεται στην Κύπρο για να συμβάλει στην προώθηση των θεμάτων ενέργειας και υδάτινων πόρων, όπως και του θέματος ηλεκτρικής διασύνδεσης των τριών χωρών μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.

Ο Ισραηλινός υπουργός ανέφερε ακόμα ότι οι σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ είναι σήμερα καλύτερες από ποτέ και ότι η υπογραφή του μνημονίου θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Ανακοίνωσε επίσης ότι αρχίζει μια νέα συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ στον τομέα της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων και της χρήσης του ανακυκλωμένου νερού στη γεωργία. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top