Τσίπρας: το όραμά μας είναι η κοινή Ευρώπη και όχι η γερμανική Ευρώπη

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Russia 24

Τη διαβεβαίωση ότι το κόμμα του είναι φιλοευρωπαϊκό και δεν ζητά την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή οικογένεια, δίνει σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό RUSSIA24, ο αρχηγός του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι το κόμμα του ζητά την αλλαγή πολιτικής στην Ευρωζώνη ώστε να καταστεί βιώσιμη και να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. «Το όραμά μας για το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι των λαών, δεν είναι η γερμανική Ευρώπη, είναι η κοινή Ευρώπη» αναφέρει.

Ο κ. Τσίπρας εκφράζει επίσης την πεποίθησή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ καταστεί «η ήρεμη δύναμη που θα διεκδικήσει τη μεγάλη ανατροπή προς όφελος όλων των λαών της Ευρώπης» και υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σήμερα μπροστά «σε ένα υπαρξιακό και ιστορικό αδιέξοδο». «Δεν έχει καμία σχέση η Ευρώπη των λαών που οραματίστηκαν πριν από πολλά χρόνια οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης με μια Ευρώπη που σήμερα γίνεται αυταρχική, γίνεται αντιδημοκρατική, γίνεται η Ευρώπη του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιτών, με μια Ευρώπη που γίνεται -επιτρέψτε μου την έκφραση- γερμανική Ευρώπη» τονίζει.

Για την Ελλάδα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι τα χρήματα που έχει λάβει από την αρχή της σύναψης της δανειακής συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ δεν πηγαίνουν για να στηρίξουν την πραγματική οικονομία, αλλά για να ξεπληρώσουν παλαιότερα δάνεια.

«Μετά από τρία χρόνια εφαρμογής μιας σκληρής λιτότητας, το χρέος έχει εκτοξευθεί αντί να μειωθεί και έχει φτάσει στο 160% του ΑΕΠ, έχουμε χάσει το 25% του ΑΕΠ, δηλαδή έχουμε υποστεί μια συρρίκνωση που δεν έχει ξαναδεί η χώρα παρά μονάχα σε περίοδο πολέμου και ταυτόχρονα έχει βαθύνει η κοινωνική ανθρωπιστική κρίση» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τον κ. Τσίπρα «η λύση δεν είναι να ξεπουλήσουμε την Ακρόπολη και να διαλύσουμε την κοινωνία και τους ανθρώπους της, αλλά η διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους, moratorium στην αποπληρωμή των τόκων και ρήτρα ανάπτυξης». Μία λύση που όπως ανέφερε είναι η ενδεδειγμένη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Βίντεο alpha

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top