Εξέλιξη της ώρας: Δες τα χαρτιά που πρέπει να έχεις αν θες να γλιτώσεις τη διαθεσιμότητα

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Εξέλιξη της ώρας: Δες τα χαρτιά που πρέπει να έχεις αν θες να γλιτώσεις τη διαθεσιμότητα

Την ώρα που χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι μετρούν.... «μόριο το μόριο» τα προσόντα, τα πτυχία και την προϋπηρεσία τους και ζουν με την αγωνία της διαθεσιμότητας, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δίνει διευκρινήσεις στις υπηρεσίες για το μέτρο της διαθεσιμότητας στο δημόσιο.

Το αρμόδιο υπουργείο σημειώνει ότι υπάλληλος που κατοχυρώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα εν μέσω διαθεσιμότητας, θα υποβάλει την παραίτησή του στον φορέα προέλευσης.

Ποιοι εξαιρούνται από το μέτρο της διαθεσιμότητας:

- υπάλληλος με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%

- υπάλληλος του οποίου ο/η σύζυγος έχει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%

- υπάλληλος με τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον ΚΦΕ (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος), όπως ισχύει, με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ και συνοικεί με αυτόν με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

Βέβαια αν κάποιος υπάλληλος ανήκει σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες για να εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα θα πρέπει να προσκομίσει στην υπηρεσία του πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) σε ισχύ, ή για το πριν την 1.1.2011 χρονικό διάστημα γνωμάτευση σε ισχύ της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, στην οποία υπάγεται ο υπάλληλος, ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%!

Προσοχή: Αν αγνοήσει την «προειδοποίηση» για την προσκόμι��η των δικαιολογητικών, θα τίθεται αυτόματα σε διαθεσιμότητα και θα εξαιρεθεί αναδρομικά από την ημερομηνία θέσης σε διαθεσιμότητα, εφόσον προσκομίσει πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ με ποσοστό τουλάχιστον 67%.

Το αρμόδιο υπουργείο διευκρινίζει, εξάλλου, ότι εκδίδεται διαπιστωτική πράξη κατάργησης του συνόλου των θέσεων της ειδικότητας που καταργείται και αναρτάται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων των υπαλλήλων που εξαιρούνται. Η παρούσα διαπιστωτική πράξη κοινοποιείται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του υπουργείου (dipid@ydmed/gov.gr).

Επίσης, εκδίδονται ατομικές διαπιστωτικές πράξεις θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των οποίων οι θέσεις καταργούνται και αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι υπάλληλος ο οποίος έχει διοριστεί ειδικός επίτροπος τέκνου δεν εξαιρείται.

Βίντεο alpha

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top