Δεν καταργείται ο 13ος και ο 14ος μισθός… επί του παρόντος

Βρούτσης: Ούτε ο βασικός μισθός θα μειωθεί - Κανένα θέμα μέχρι το 2016

Με τόσα που έχουμε δει, είναι μετά να μην βαράει… συναγερμός μόλις ακουστούν οι λέξεις «κατώτατος μισθός» και «13ος και 14ος μισθός»;

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού και μείωσης του κατώτατου μισθού, μέχρι το 2016 όμως…

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι ποτέ δεν τέθηκε από την τρόικα θέμα κατάργησης των συγκεκριμένων επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σχολιάζοντας τα στοιχεία για το ισοζύγιο προσλήψεων/απολύσεων την ώρα που η ανεργία αυξάνεται, τόνισε: «Η αύξησ�� της ανεργίας οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότερα άτομα δηλώνουν την πρόθεσή τους να μπουν στην αγορά εργασίας, άρα διευρύνεται ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν εργασία».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης συντάξεων, αλλά υπογράμμισε ότι το Ασφαλιστικό χρειάζεται «διορθωτικές αλλαγές», που δεν επηρεάζουν το ύψος των συντάξεων.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως θα συνεχιστούν οι έλεγχοι για την αδήλωτη εργασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top