Αναχωρεί ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς για τις ΗΠΑ

Συναντήσεις με Ομπάμα και Κέρι στην Ουάσιγκτον

Αναχωρεί ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς για τις ΗΠΑ

Για τις ΗΠΑ αναχωρεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα και με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Στην ατζέντα των συναντήσεων κυρίαρχο ρόλο θα έχει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπως επίσης το Κυπριακό, η ενεργειακή πολιτική, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Η συνάντηση με τον κ. Ομπάμα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το βράδυ στον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Σαμαράς θα έχει επίσης επαφές με τα δημοσιογραφικά επιτελεία των εφημερίδων Washington Post και New York Times.

Την Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί αυθημερόν στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει επαφές με επικεφαλής μεγάλων ελληνομερικανικών επενδυτικών ομίλων.

Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιβιντ Χάρις.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφτεί στη Νέα Υόρκη και το Ground Zero, το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους, όπου αναγείρεται σήμερα ο νέος Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top