Τους αιφνιδίασε: Ξαφνική επίσκεψη Σαμαρά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ!

«Ζούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» το μήνυμα του

Τους αιφνιδίασε: Ξαφνική επίσκεψη Σαμαρά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ!
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, δίνοντας εντολή για επιτάχυνση διαδικασιών ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχουν καταβληθεί ως και το τελευταίο ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ στους παρόχους Υγείας.
Στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ είχε προγραμματιστεί διυπουργική σύσκεψη, από τον υπουργό Υγεία Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία προήδρευσε ο Αντώνης Σαμαράς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, και οι διοικητές των εμπλεκόμενων ταμείων από κοινού με τους διευθυντές των υπηρεσιών, που είναι αρμόδιες για τα ληξιπρόθεσμα.
«Η Ελλάδα είναι σαν την έρημο που περιμένει μια στάλα βροχής. Και τα ληξιπρόθεσμα είναι αυτή η στάλα. Μην τα καθυστερείτε» ήταν το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά στους διοικητές των Ταμείων, μην κρύβοντας παράλληλα την ενόχλησή του για τις καθυστερήσεις λόγω της γραφειοκρατικής λειτουργίας. «Ζούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην έκτακτη ανάγκη, μη μου λέτε ότι στείλατε επιστολή...».
Είναι χαρακτηριστικό ότι έως στιγμής από τα 1,9 δισ ευρώ, που είναι το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έχουν καταβληθεί μόλις τα 500 εκατομμύρια, με τα υπολειπόμενα 1,4 δισ να παραμένουν αδιάθετα, παρά το γεγονός ότι έχει εγκριθεί η εκταμίευσή τους.
Προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία, ώστε να καταβληθούν το συντομότερο τα χρήματα αποφασίστηκε ότι:
- Τίθενται στο σύνολό τους οι αρμόδιες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού στη διάθεση των εμπλεκόμενων με τα ληξ��πρόθεσμα Ταμείων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η άμεση καταβολή των οφειλών.
- Με απόφαση, ως αύριο, Τρίτη, του υπουργού Υγείας προωθείται η άμεση απόσπαση προς τα Ταμεία, όλου του απαιτούμενου προσωπικού για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκκαθάρισης.
- Επικουρικά, θα ζητηθεί η συνδρομή ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, προκειμένου να γίνει εκκαθάριση σε όποιο Ταμείο δηλώσει αδυναμία.
- Ως το τέλος Αυγούστου θα έχει προωθηθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών εκκαθάρισης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top