Απολύουν το 2% των δημοσίων υπα��λήλων!

Μητσοτάκης: Έτοιμες οι λίστες μέχρι τέλη Σεπτέμβρη. Θα υπάρξουν και προσλήψεις!

Απολύουν το 2% των δημοσίων υπαλλήλων!

Εκτός Δημοσίου θα βρεθεί το 2% των δημοσίων υπαλλήλων όπως ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το 2% των δημοσίων υπαλλήλων θα απολυθεί και το 4% θα μπει σε καθεστώς κινητικότητας» ξεκαθάρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στο «Πρωινό Mega».

«Πρέπει να ξεφύγουμε από την έννοια της μονιμότητας στο Δημόσιο» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν βγει σε διαθεσιμότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι καθώς -σύμφωνα με τον ίδιο- τα υπουργεία ανταποκρίθηκαν στην εντολή του πρωθυπουργού και έστειλαν λίστες με το πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα αποτελέσει μέρος των δεξαμενών των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε πως θα υπάρξουν παράλληλα με τις απολύσεις «5.000-10.000 προσλήψεις εντός του 2013 σε τομείς αιχμής», ενώ όσον αφορά το σύστημα μοριοδότησης σημείωσε ότι δίνεται προτεραιότητα στα πτυχία και το μεταπτυχιακό, την προϋπηρεσία και τον τρόπο εισαγωγής στο Δημόσιο.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν έχει σαφή εικόνα για τον αριθμό των «κοπανατζήδων» αλλά υποστήριξε πως «ελέγχονται και θα τιμωρηθούν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top