Ανοίγει το ασφαλιστικό και πάλι η κυβέρνηση

Ενοποίηση των ταμείων αλλά και πλεόνασμα στην ατζέντα

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να αρνείται ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα της τρόικας με νέα μέτρα που έρχονται το Σεπτέμβη και ο Γιάννης Βρούτσης να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις συντάξεων, ωστόσο παράλληλα σε συνένετυξή του στη Real News ανοίγει θέμα ασφαλιστικού με σύσταση το Σεπτέμβρη ειδικής επιτροπής για την ενοποίηση των ταμείων

«Προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές προς την κατεύθυνση της ενοποίησης δομών και λειτουργιών» δήλωσε για το ζήτημα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Ταυτόχρονα, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα αλλά και το μήνυμά του ότι δεν επιθυμεί εκλογές αλλά και δεν εκβιάζεται, κυβερνητικά στελέχη στο ίδι�� κλίμα θέτουν ως προτεραιότητα την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013

«Για κανέναν λόγο δεν μπορεί να τιναχθεί η προοπτική αυτή στον αέρα. Γι'αυτό είναι εθνική υποχρέωση όλων να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών» δήλωσε για τον συγκεκριμένο στόχο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης, ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε για την «ατζέντα» της κυβέρνησης: «Οι προσωπικές ατζέντες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα της κρίσης. Η συγκυβέρνηση αποτελεί ένα στοίχημα για τη χώρα στο μέτρο που μπορεί να επιτύχει την ανάκαμψη και την πορεία προς την ευημερία».

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της Ομάδας επεξεργασίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης ��ραγασάκης λέει στο «Βήμα» ότι δεν αναμένουμε δραματικές αλλαγές στη γερμανική στρατηγιή μετά τις εκλογές και αφού σημειώνει ότι δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις, κάνει λόγο για επαναπροσδιορισμό της έννοιας του πρωτογενούς ελλείμματος.

«Όχι, δεν επιδιώκουμε αναβίωση της πολιτικής των ελλειμμάτων, πράγμα άλλωστε ανέφικτο από τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα κρατικού δανεισμού. Εκείνο όμως το οποίο επιδιώ��ουμε είναι, πρώτον, ο επαναπροσδιορισμός του πρωτογενούς ελλείμματος έτσι ώστε να μη συμπεριλαμβάνονται σε αυτό οι δημόσιες επενδύσεις και, δεύτερον η δυνατότητα χρηματοδότησης των δημοσίων επενδύσεων από ευρωομόλογα ή άλλον ευρωπαϊκό θεσμό» δήλωσε ο κ. Δραγασάκης.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή κυρίως τις αποχωρήσεις από το δημόσιο ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης:

Π. Καμμένος: «Υπάρχει μόνο ένα success story για τους δανειστές, που προχωρούν σε κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης και τους πολίτες να ζούμε το δικό μας εφιάλτη»

Χρυσή Αυγή: «Η πολιτική του Σαμαρά έχει οσμή αίματος: τρεις χιλιάδες Έλληνες νεκροί, δύο εκατομμύρια άνεργοι και μία κοινωνία έτοιμη να καταρρεύσει. Εκεί μας οδήγησε η υποταγή του στους διεθνείς τοκογλύφους».

ΔΗΜΑΡ: «Η κυβέρνηση μπήκε σε λάθος δρόμο αποδεχόμενη την ανάδειξη των απολύσεων σε προμετωπίδα και πυρήνα της διοικητικής μεταρρύθμισης. Η απειλή μάλιστα ότι αν δεν γίνουν απολύσεις δεν θα πάρουμε τη δόση, ισοδυναμεί με κάλεσμα να αποδεχθούμε τον ανορθολογισμό ως επίσημη πολιτική».

ΚΚΕ: «Όσο δεν απαλλάσσεται ο λαός από το καπιταλιστικό σύστημα και την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο, οι συνθήκες ζωής του θα χειροτερεύουν».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top