Τρεις εντολές ελέγχου για το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου

Ανοιχτός παραμένει ακόμα �� έλεγχος

Ανοιχτός παραμένει ακόμα ο έλεγχος για το ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, το οποίο επισημαίνει ότι παρά τις τρεις εντολές μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί πόρισμα, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά.

Το ίδρυμα συστάθηκε το 1996 στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρός του σήμερα είναι ο γιος του και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Το χρονικό των ελέγχων έχει ως εξής:

- Στις 12/12/2012 αποστέλλεται στο ΣΔΟΕ από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εντολή ελέγχου για το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.

- Στις 4/2/2013 ��ιαβιβάζεται εντολή ελέγχου από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής στη Διεύθυνση Ελέγχων του Σώματος.

- Στις 26/6/2013 η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Αττικής επανέρχεται με νέο έγγραφο προς τη Διεύθυνση Ελέγχων, ζητώντας την ολοκλήρωση της έρευνας, καθώς η προηγούμενη δεν ολοκληρώθηκε και δεν συντάχθηκε πόρισμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Γ. Παπανδρέου, το Ίδρυμα δεν έχει πολλούς, αλλά έχει φανερούς οικονομικούς πόρους, που προέρχονται από φίλους του Ιδρύματος και έσοδα από ορισμένες διαλέξεις του πρώην πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εντολή πάντως του ΣΔΟΕ αφορά ελέγχους από μηδενική βάση σε εμβάσματα και κινήσεις λογαριασμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top