«Μυστικός δείπνος» πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ και στελεχών της ΔΗΜΑΡ

Εντείνονται οι διεργασίες για νέο κόμμα

Παρότι ο Αύγουστος δεν προσφέρεται για συνταρακτικές πολιτικές εξελίξεις, σε εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά για τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News πραγματοποιήθηκε «μυστικός δείπνος» σε σπίτι των νοτίων προαστίων, όπου συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και ενεργά στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Ανάμεσά τους η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης, αλλά και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μάλιστα στη συνάντηση είχε αρχικά συμφωνήσει να παραβρεθεί και έτερος κορυφαίος πρώην υπουργός που παρακολουθεί επί πολλά χρόνια μακρόθεν τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά τελευταία στιγμή δε συμμετείχε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συνάντηση ήταν σε γνώση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό ότι εντάσσεται στο σχεδιασμό του, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν πως έγινε συνάντηση ακόμα και για ίδρυση νέου κόμματος, με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ.

Γεγονός είναι ότι υπάρχουν στελέχη ενταγμένα στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ, που συζητούν για την ανασύνθεση του χώρου σίγουρα χωρίς τον Ευ. Βενιζέλο και πιθανότατα χωρίς την ηγεσία του Φ. Κουβέλη. Αλλά όπως τονίζει η εφημερίδα, ο σχεδιασμός τους σκοντάφτει στις πολλές αρχηγικές τάσεις που υπάρχουν…

Το τελευταίο διάστημα πάντως έχει κοπεί κάθε γέφυρα επικοινωνίας για το ίδιο θέμα μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, όπως κατέστησε σαφές ο τελευταίος στις πρόσφατες συνεντεύξεις του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top