Οι προσδοκίες του Α. Σαμαρά από το ταξίδι του στις ΗΠΑ

Να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της χώρας θέλει ο πρωθυπουργός

Οι προσδοκίες του Α. Σαμαρά από το ταξίδι του στις ΗΠΑ

Το πρώτο του υπερατλαντικό ταξίδι στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και στόχος του είναι η εγκαθίδρυση ενός νέου μοντέλου των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά και η προβολή των δύσκολων και επώδυνων βημάτων που έχει πραγματοποιήσει η Ελλάδα.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιδιώξει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της χώρα στη διεθνή σκακιέρα, αν και από μόνη της η συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα συνιστά ισχυρό μήνυμα στήριξης προς την Αθήνα και δείγμα ότι η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό αρχίζει και βελτιώνεται.

Ο Α. Σαμαράς θα επιδιώξει μια ειλικρινή συζήτηση με τον Μπαράκ Ομπάμα που θα έχει ως άξονες τις προόδους που σημειώνει η δημοσιονομική προσαρμογή, η επιμονή της κυβέρνησης στην προώθηση των μεταρρυθμίσε��ν και ο σταθεροποιητικός ρόλος που μπορεί να παίξει η Αθήνα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.

Προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι να πείσει τον Λευκό Οίκο πως παρά την οικονομική κρίση το πολιτικό σύστημα είναι σταθερό και κάνει τα πάντα για να εξέλθει της κρίσης, αφού μόνο έτσι θα μπορέσει η Ελλάδα να διεκδικήσει σε ευρωπαϊκό και υπερατλαντικό επίπεδο ελάφρυνση του ελληνικού προγράμματος και προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top