Μιχελάκης: εθνική υποχρέωση να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Ετοιμάζεται νέο σχέδιο για την ιθαγένεια αλλά όχι νέος εκλογικός νόμος

Μιχελάκης: εθνική υποχρέωση να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Εθνική υποχρέωση όλων» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης τον αποκλεισμό του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Μιχελάκης υποστηρίζει ότι στους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έλαβε και να εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόν��σμα ώστε να ανοίξει η πόρτα για μια νέα ουσιαστική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

«Αυτή τη δέσμευση εξασφάλισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τους εταίρους μας και η προοπτική αυτή δεν μπορεί να χαθεί σε καμία περίπτωση» επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Μιχελάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κοινής καθόδου της ΝΔ με άλλους κομματικούς σχηματισμούς ή με πρόσωπα που ανήκουν σε άλλους χώρους στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλώνοντας πως μέχρι το επόμενο καλοκαίρι έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας.

Κατά τον ίδιο ήταν λάθος του Φώτη Κουβέλη η αποχώρηση από την κυβέρνηση, ενώ ισχυρίζεται ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να τρέξει ακόμη πιο γρήγορα.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναγγέλλει ότι η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σχέδιο νέου κώδικα ιθαγένειας ενώ διευκρινίζει ότι δεν τίθεται θέμα νέου εκλογικού νόμου.

Σχετικά με τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ απαντά ότι εξαιρούνται όσοι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις που θεσπίστηκαν για κοινωνικούς λόγους και παραπέμπει στην εφαρμογή δύο ΚΥΑ που θα εκδοθούν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. «Σε κάθε περίπτωση πριν από κάθε μετακίνηση θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος εάν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης» τονίζει ο κ. Μιχελάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top