ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Σαμαρά: δείχνει την απεγνωσμένη προσπάθεια παραμονής του στην εξουσία

Αντιδράσεις και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Σαμαρά: δείχνει την απεγνωσμένη προσπάθεια παραμονής του στην εξουσία

Κριτική στα όσα επισήμανε ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του.

Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Στη συνέντευξη του κ. Σαμαρά αποτυπώνεται η απεγνωσμένη προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία. Η εκ νέου αφήγηση του «success story» και οι χιλιοειπωμένες προβλέψεις για ανάπτυξη, επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και έξοδο από το τούνελ ακυρώνονται από την σκληρή πραγματικότητα των αθρόων απολύσεων, των κατασχέσεων των σπιτιών και της κατάρρευσης της οικονομίας ακριβώς λόγω της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής που με πίστη και ευλάβεια ακολουθεί ο Πρωθυπουργός.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο κ. Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές δεσμευόμενος για νέα δυσβάστακτα μέτρα το φθινόπωρο, χάνοντας και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας.

Δεν πείθει κανένα και, το κυριότερο, δεν μπορεί άλλο να εκβιάζει τους πολίτες. Ο χρόνος τους λιγοστεύει και ο αδιάκοπος αγώνας της κοινωνίας δεν θα επιτρέψει στον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο».

Τη συνέντευξη του πρωθυπουργού σχολίασαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες τη συνέντευξη σχολίασε ο πρόεδρός τους κ. Π. Καμμένος, με δήλωσή του στην οποία ανέφερε : «Στην εικονική πραγματικότητα του κ. Σαμαρά με τους 17 εκατομμύρια τουρίστες που ανακοίνωσε και την ανάπτυξη που θα ερχόταν το καλοκαίρι με τις αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες δεν ξεκίνησαν ούτε για τους ημετέρους, υπάρχει μόνο ένα success story για τους δανειστές, που προχωρούν σε κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης και τους πολίτες να ζούμε το δικό μας εφιάλτη με την ανεργία να αυξάνεται, με τα σημειώματα της εφορίας και τα χαράτσια που κανείς πλέον δεν μπορεί να πληρώσει».

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ανέφεραν:

Χρυσή Αυγή: «Η πολιτική του Σαμαρά έχει οσμή αίματος: τρεις χιλιάδες Έλληνες νεκροί, δύο εκατομμύρια άνεργοι και μία κοινωνία έτοιμη να καταρρεύσει. Εκεί μας οδήγησε η υποταγή του στους διεθνείς τοκογλύφους. Οι μέρες της ξενόδουλης κυβέρνησης του μνημονίου είναι μετρημένες. Πολύ σύντομα η σύμπραξη του Σαμαρά με τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει. Μονόδρομος για τη σωτηρία της χώρας μία εθνική ηγεσία με πρωτοπόρο την Χρυσή Αυγή. Μία ηγεσία ικανή να αντισταθεί στους ξένους τοκογλύφους και να εκμεταλλευθεί τον εθνικό μας πλούτο προς όφελος των Ελλήνων».

ΔΗΜΑΡ: «Η πολιτική σταθερότητα είναι αναγκαία. Δεν θα προκύψει όμως με διαρκή υποχώρηση σε αποδεδειγμένα λανθασμένες απαιτήσεις της τρόικα. Ούτε με την απειλή ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές αν υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Αντίθετα με αυτή τη μέθοδο η τρόικα ενθαρρύνεται στο να ζητά τη λήψη νέων μέτρων επιβαρυντικών για την κοινωνία.

Η χώρα χρειάζεται την προώθηση ουσιαστικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και ταυτόχρονα την σθεναρή διεκδίκηση αλλαγών στην οικονομική πολιτική».

ΚΚΕ: «Οι ανησυχίες των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης αφορούν στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών σχεδίων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, η οποία ήδη μυρίζει μπαρούτι ενώ οι ανησυχίες του λαού μας αφορούν στις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για τον ίδιο ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ο λαός μας τώρα να απαιτήσει το κλείσιμο της αμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης στη Σούδα, να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να καταδικάσει τη λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου στην Καλαμάτα ως ορμητηρίου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για βομβαρδισμούς λαών, όπως πρόσφατα αυτού της Λιβύης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top