Κουβέλης: το πρόγραμμα δεν βγαίνει

Ανεφάρμοστα χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης

«Το πρόγραμμα δεν βγαίνει» ισχυρίσθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής». Όπως επίσης ανέφερε ο κ. Κουβέλης «η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε εντελώς ανεφάρμοστα μέτρα», ενώ για τον ίδιο λόγο συμπλήρωσε ότι «δεν πρέπει να αποκλείονται νέα μέτρα».

Ο κ. Κουβέλης δεν απέκλεισε επίσης ένα «ατύχημα» για την κυβέρνηση, λόγω της αντίδρασης των βουλευτών που την στηρίζουν, αν και ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της πολιτικής σταθερότητας, συμπληρώνοντας όμως ότι αυτή δεν μπορεί να «ταυτίζεται με την συντηρητική πολιτική, δεν ταυτίζεται με τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις και τις αξιώσεις της τρόικας».

Όπως τόνισε «δεν είναι δυνατόν οι εταίροι να δέχονται ότι υπήρξαν λάθη στο πρόγραμμα, να αναγνωρίζουν τα λάθη αυτά και η κυβέρνηση να μην αξιώνει τροποποίηση του προγράμματος προσα��μογής».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, στα τέλη Νοεμβρίου, θα επικαιροποιήθεί το πρόγραμμα του κόμματος και θα προσδιοριστεί η νέα πορεία του, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ο « προοδευτικός πόλος» που επιθυμεί να συγκροτηθεί δεν χωρά το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ.Βενιζέλο. «Η συγκρότηση αυτού του χώρου και του νέου κοινωνικού κινήματος δεν θα γίνει ούτε με συναντήσεις κορυφής, ούτε με συμπτήξεις κομμάτων. Θα γίνει με όρους κοινωνίας. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, με τις επιλογές του, ωθείται στην αποδοχή συντηρητικών επιλογών».

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε για τις διαφορές με την ΔΗΜΑΡ: «Με τον κ. Τσίπρα δεν έχω προσωπικές διαφορές, παρά τους υβριστικ��ύς και χυδαίους χαρακτηρισμούς που μας απηύθυνε και μάλιστα συστηματικά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά. Προτείνει μονομερή καταγγελία της σύμβασης. Προτείνει στάση πληρωμών. Το πολιτικό του εκκρεμές συνεχίζεται».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε σχετικά με την κάμψη των ποσοστών του κόμματος, ύστερα από την αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα, ότι δεν συμμερίζεται τις καταγραφές των δημοσκοπήσεων «και μάλιστα αυτών που γίνονται Ιούλιο μήνα».

Για μία ακόμη φορά ο κ. Κουβέλης υπερασπίσθηκε την έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση για την ΕΡΤ σαν «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top