Και… Πυροσβεστική θέλησε να γίνει στο Μαρκόπουλο η Χρυσή Αυγή!

Οργισμένη ανακοίνωσή της εναντίον της ΕΛΑΣ επειδή τους σταμάτησαν τα ΜΑΤ

Και… Πυροσβεστική θέλησε να γίνει κατά τη χθεσινή πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο η Χρυσή Αυγή! Όπως αναφέρει σε οργισμένη ανακοίνωσή της (στην οποία κάνει λόγο για «ξεφτιλισμένο ανθελληνικό κράτος»!) ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες ΜΑΤ απαγόρευσαν στην «εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας της Χρυσής Αυγής να μεταβεί στις εστίες πυρκαγιάς του Μαρκοπούλου».

Η Χρυσή Αυγή ισχυρίζεται ότι την ώρα εκείνη βρισκόταν στο σημ��ίο που επιχειρούσαν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις o βουλευτής Αττικής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης και ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, του είπε: «Χρειαζόμαστε προσωπικό, φέρτε πάνω τους δικούς σας».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η «εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας της Χρυσής Αυγής» , αποτελούμενη από 100 άτομα , αποκλείσθηκε από τα ΜΑΤ και «όπως παραδέχτηκε ο αρμόδιος αστυνομικός διευθυντής, υπήρχε ρητή εντολή από υπουργείο Προ - Πο για απαγόρευση της πρόσβασης στους Χρυσαυγίτες».

Σε ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος διαψεύδεται πάντως ότι ζητήθηκε από αξιωματικό της να βοηθήσουν μέλη της Χρυσής Αυγής στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Αναφορικά με ανακοίνωση του κόμματος της Χρυσής Αυγής στο Μ.Μ.Ε. σχετικά με την πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο Αττικής, καθώς και για τη δήλωση που αποδίδεται στον Περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, επισημαίνεται ότι στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις συμμετέχουν επαγγελματίες πυροσβέστες ή εκπαιδευμένοι εθελοντές πυροσβέστες.

Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση Ανώτατος Αξιωματικός του Π.Σ. θα ��αλούσε στην πρώτη γραμμή του πυρός ομάδες ή μεμονωμένους πολίτες που δεν ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες, με κίνδυνο τραυ��ατισμού ή ακόμα και θανάτου τους.

Ειδικότερα, σχετικά με δήλωση που αποδίδεται στον Περιφερειάρχη Αττικής του Π.Σ. ότι “χρειαζόμαστε προσωπικό, φέρτε πάνω τους δικούς σας”, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε ειπώθηκε. Κατά τη συνομιλία που είχε με βουλευτή της Χρυσής Αυγής τον παρέπεμψε απλώς σε χώρο στον οποίο δεν υφίστατο κίνδυνος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top