Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στις οδηγίες Σαμαρά προς τους υπουργούς του

Και νέα κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στις οδηγίες Σαμαρά προς τους υπουργούς του

Κριτική στις χθεσινές οδηγίες του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά προς τα μέλη της κυβέρνησής του, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με σημερινές ανακοινώσεις τους.

« Ο κ. Σαμαράς προτρέπει τους υπουργούς του να τηρήσουν απαρέγκλιτα το μνημόνιο, πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο και βγάζοντας στο σφυρί τα σπίτια τους και την ίδια στιγμή με επιστολή του στους δανειστές δεσμεύεται για ακόμα περισσότερες ανθρωποθυσίες και τη λήψη νέων ακόμα πιο δυσβάστακτων μέτρων» υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμα: «Ο μνημονιακός κατήφορος δεν έχει τέλος για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, όπου για την υλοποίηση της καταστροφικής αυτής πολιτικής καταπατούνται δικαιώματα, υποβαθμίζονται θεσμοί και εν τέλει συρρικνώνεται η δημοκρατία».

Η Χρυσή Αυγή υποστήριξε από την πλευρά της ότι ο μοναδικός στόχος του Αντώνη Σαμαρά «είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΔΝΤ και των τραπεζιτών», ενώ ζήτησε «άμεση καταγγελία της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής».

Η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Αν μόνο 'τρέχουμε για να προλάβουμε', όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός, χωρίς ωστόσο την παραμικρή συζήτηση για τις αναγκαίες αλλαγές στην οικονομική πολιτική, τότε η τρόικα θα επιμένει στην εφαρμογή της λανθασμένης συνταγής και θα ζητά τη λήψη νέων επιβαρυντικών μέτρων. Η χώρα δεν χρειάζεται ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας. Χρειάζεται την προώθηση ουσιαστικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και ταυτόχρονα την πραγματική διεκδίκηση αλλαγών στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε να συνδεθεί με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία».

Κατά το ΚΚΕ «οι κατευθύνσεις του πρωθυπουργού σημαίνουν καμία χαλάρωση σε ό,τι αφορά το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών κατακτήσεων». Για τον ίδιο λόγο κάλεσε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα «να μην δείξουν καμία χαλάρωση με την αγωνιστική οργάνωση και συμμαχία τους και «να περάσουν στην αντεπίθεση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top