Κόντρα στη Βουλή για τα ΠΔ και την τροπολογία σχετικά με τη διαθεσιμότητα

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα υπήρξε και πάλι στη Βουλή μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή την φορά τις αντιρρήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κατέθεσε και αίτημα αντισυνταγματικότητας, για την τροπολογία που προβλέπει την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για τη διαθεσιμότητα, στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την αυθαίρετη δόμηση.

«Δεν αλλάζει το θεσμικό εργαλείο με το οποίο καταρτίζονται οι οργανισμοί των υπουργείων. Αυτό που αλλάζει είναι ότι οι καταργήσεις με Προεδρικά Διατάγματα στηρίζονται σε αξιολόγηση των δομών που έχει γίνει. Έχουν συγκροτηθεί επιτροπές αξιολόγησης των κεντρικών δομών όλων των υπουργείων» υποστήριξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα από ρυθμίσεις μέσω προεδρικών διαταγμάτων και διερωτήθηκε: «Τι είναι λοιπόν τόσο πραξικοπηματικό; Δεν αλλάζει το θεσμικό εργαλείο. Εδώ και ένα χρόνο έχουν συγκροτηθεί επιτροπές αξιολόγησης όλων των υπουργείων. Στη συνέχεια έχει εισηγηθεί το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης. Γιατί ισχυρίζεστε ότι δεν έχει υπάρξει προεργασία;».

Από την ��λευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Κοντονής, ανέφερε:

«Επιτέλους, θα σεβαστείτε το Σύνταγμα;… Μου κάνει εντύπωση η στάση και το ύφος σας σήμερα Μην μας βαφτίζετε το μαύρο άσπρο… Από πού κι ως που προεδρικό διάταγμα θα καταργήσει τυπικό νόμο; Γι αυτό φέρνετε την τροπολογία».

Η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση απορρίφθηκε τελικά δι’ εγέρσεως των βουλευτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top