Έκκληση Άκη στους δικαστές: Δώστε μου λίγο χρόνο..Μου είναι ανθρωπίνως αδύνατο να απολογηθώ

Επιμένει στην κλήση του ΚΥΣΕΑ - Ανένδοτος ο πρόεδρος

Κουβέντα δεν είπε για τα εξοπλιστικά και τις μίζες στους δικαστές ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος… Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε να απολογηθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, επανέφερε το αίτημά του να κ��ηθούν στη δίκη τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και ζήτησε για ακόμη μια φορά χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί και να δώσει εξηγήσεις.

«Ζητώ μια συμβιβαστική λύση που θα μας δίνει το χρόνο για να γίνουν σωστές οι παρεμβάσεις και ουσιαστική δίκη» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, τονίζοντας ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να δώσει απαντήσεις σε 31 χιλιάδες σελίδες του κατηγορητηρίου σε τόσο λίγο χρόνο.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε με σκληρά λόγια προς το Δικαστήριο λέγοντας πως είναι μεροληπτικό και απορριπτικό προς το πρόσωπό του.

«Μου είναι αδιανόητο να φανταστώ ότι σε μία δίκαιη δίκη, ένα δικαστήριο θα αρνηθεί τελικά ενώ πηγαίνει σε απολογίες να ασχοληθεί με το θέμα της έλευσης τ��υ αρμόδιου θεσμικού οργάνου της πολιτείας το οποίο έχει την ευθύνη να παίρνει τις αποφάσεις. Μας υποσχεθήκατε, φθάσαμε τελικά στις απολογίες και ΚΥΣΕΑ δεν υπάρχει. Και είμαι ανήσυχος ότι δεν θα υπάρξει, ενώ είναι νομικά πολιτικά και ουσιαστικά αναγκαίο. Τα θέματα με τα οποία ασχολείστε δεν είναι η σύμβαση, αλλά η απόφαση. Κύριε πρόεδρε, αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ότι εφόσον δεν υπάρχει ΚΥΣΕΑ την ευθύνη πρέπει να την πάρω εγώ για να σας εκθέσω συνολικά την υπόθεση. Η δίκη είναι εξόχως πολιτική. Δεν μπορείτε να βγάλετε απόφαση αγνοώντα�� την ουσία», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Άκης Τσοχατζόπουλος, εξηγώντας την επιμονή του για την παρουσία του ΚΥΣΕΑ.

Οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστήριξαν πως δεν αρνείται ο πρώην υπουργός να απολογηθεί, αλλά είναι «ανθρωπίνως αδύνατο» να το κάνει.

«Δεν πρόκειται για άρνηση απολογίας, αλλά για ανθρώπινη αδυναμία. Θα έπρεπε η απάντησή του να είναι πλήρης. Το ΚΥΣΕΑ παίζει έναν κομβικό ρόλο στην παρούσα διαδικασία. Αδημονούν να έρθουν και το δικαστήριο δεν τους αφήνει. Αυτοί οι άνθρωποι περιθωριοποιούνται και αισθάνονται αδικημένοι. Είναι δυνατόν να μην έρθουν αυτοί και να συζητάμε για τις παρανυχίδες; Η απόφαση μεν ελήφθη μετά από εισήγηση του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά 3 ακόμη υπουργοί, οι Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης είχαν βαρύνοντα ρόλο. είναι ανθρωπίνως αδύνατο να απολογηθεί», είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου Λ. Κοτσαλής.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και διέκοψε εκ νέου τη διαδικασία προκειμένου να δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις. Ο πρόεδρος έχει ήδη ζητήσει να δει ποιοι άλλοι κατηγορούμενοι είναι σε θέση να απολογηθούν σήμερα.
Bίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top