“Καρφώνει” Σαμαρά και Βενιζέλο ο Κουβέλης: Υπήρχε σχέδιο εκλογών

"Ναι στην πολιτική σταθερότητα, αλλά όχι με υποχωρήσεις στην τρόικα"

“Καρφώνει” Σαμαρά και Βενιζέλο ο Κουβέλης: Υπήρχε σχέδιο εκλογών

​Σφοδρή επίθεση στους πρώην εταίρους του Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ρίχνοντας την μεγαλύτερη ευθύνη στον πρωθυπουργό!

«Υπήρχε σχέδιο εκλογών. Θεώρησαν ότι μπορούσε η Νέα Δημοκρατία, έστω και με επαναληπτικές εκλογές, υπό το βάρος διλημμάτων και πόλωσης, να πετύχει αυτοδυναμία. Οι αποτρεπτικές παρεμβάσεις των ευρωπαίων εταίρων υπήρξαν», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας πως το πότε θα γίνουν εκλογές «είναι θέμα της εξέλιξης των πραγμάτων και ιδιαίτερα «του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και των μέτρων».

Αν και ο κ.Κουβέλης πιστεύει πως οι αλλεπάλληλες εκλογές δεν είναι λύση τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως αυτή «δεν ταυτίζεται με τη συντηρητική πολιτική και τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις της τρόικας».

Σχολιάζοντας το κάλεσμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συνεργασία με την Αριστερά, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε πως «δεν ενδιαφέρει τη ΔΗΜΑΡ ένα κάλεσμα που, στο όνομα της Αριστεράς, θα ρίξει τη χώρα σε δρόμους διακινδύνευσης τ��ς παραμονής της στο ευρώ και την Ε.Ε».

«Θεωρούμε ότι όσο πιο ισχυρός είναι ο πόλος για τον οποίο εργαζόμαστε, τόσο θα μπορεί να προωθεί πολιτικές υπέρβασης του δίπολου» πρόσθεσε ο κ.Κουβέλης, ενώ ερωτώμενος για το αν υπολογίζει το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια συγκρότησης του «τρίτου πόλου», ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ

«Η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του νέου πόλου, δεν θα γίνει με κομματικές συμπήξεις και συναντήσεις κορυφής» πρόσθεσε.
Βίντεο star
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top