Γ. Μιχελάκης: «Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα!»

«Κανείς δεν τα αντέχει» τόνισε

​Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σε συνέντευξή του διευκρινίζει ότι : «Θέλουμε ένα κράτος που να μην περισσεύει εκεί που δεν χρειάζεται και να μην λείπει όταν το έχει ανάγκη ο πολίτης. Αυτό το διττό στόχο έρχεται να υπηρετήσει η κινητικότητα».

Σχετικά με έργα σε δήμους τα οποία χρηματοδοτήθηκαν, αλλά δεν έγιναν, ο υπουργός αναφέρει περιπτώσεις μελετών, που εντάχθηκαν σε προγράμματα, χρηματοδοτήθηκαν, αλλά έμειναν αναξιοποίητες και προσθέτει πως έχει ήδη ξεκινήσει συστηματική προσπάθεια για την ένταξη των δήμων σε αναπτυξιακά έργα, μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ, την αξιοποίηση του ενδιαφέροντος, που εκδηλώνεται από ξένες εταιρείες, τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ξένες τράπεζες, αλλά και τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση κοινοτικών πόρων, το ταχύτερο δυνατό.

Διαβεβαιώνει μάλιστα ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα μέτρα!

«Δεν πρόκειται να υπάρξουν οποιαδήποτε άλλα οριζόντια μέτρα ούτε στην πλευρά των φόρων ούτε στην πλευρά της περικοπής εισοδημάτων, ούτε στην Κεντρική Διοίκηση ��ύτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», καθώς «δεν αντέχουν τέτοια μέτρα ούτε η πραγματική οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε η κυβέρνηση»!

Αναφερόμενος στην πρόσφατη περίπτωση βουλευτών της ΝΔ, που δεν υπερψήφισαν άρθρα νομοσχεδίων, τα οποία έφερε η κυβέρνηση στη βουλή, ο κ. Μιχελάκης σημειώνει:

«Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά τους συναδέλφους που αναπτύσσουν προβληματισμούς είτε σε επιμέρους ζητήματα είτε σε κάποια άρθρα νομοσχεδίων. Πολύ περισσότερο όταν οι ίδιοι συνδέονται άμεσα με τα ζητήματα που τίθενται κάθε φορά. Πιστεύω, όμως, πως την ώρα των αποφάσεων, όταν μπαίνουν στη ζυγαριά από τη μια τα επιμέρους και από την άλλη το εθνικό συμφέρον, τότε γέρνει ξεκάθαρα η ζυγαριά. Έχω, λοιπόν, την πεποίθηση ότι κανένας από τους συναδέλ��ους που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν πρόκειται να σύρει τη χώρα σε εκλογές την ώρα που κρίνεται η έξοδός της από την κρίση. Οι εκλογές, κάτω από τις σημερινές περιστάσεις, δεν είναι ούτε κομματικό, ούτε προσωπικό ζήτημα. Είναι εθνικής σημασίας υπόθεση. Η Ελλάδα δεν έχει καιρό για χάσιμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top