Το ξεφούρνισε η Κομισιόν: Τον Απρίλιο του 2014 η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους!

Προϋπόθεση το πρωτογενές πλεόνασμα - Επιμηκύνουν τα δάνεια, μηδενίζουν τα επιτόκια;

Να που το… ξεφούρνισε η Κομισιόν!

«Από τον Απρίλιο του 2014 θα ανοίξει η συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους» δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνη την περίοδο η κοινοτική στατιστική υπηρεσία Eurostat θα έχει τα ακριβή στοιχεία για την πορεία του φετινού προϋπολογισμού. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ΑΥΣΤΗΡΗ προϋπόθεση για μία νέα ρύθμιση ελάφρυνσης του χρέους και από τα στοιχεία θα φανεί εάν πιάσαμε το στόχο ή όχι…

Επισήμως, το ενδεχόμενο του κουρέματος έχει αποκλειστεί ρητά, κατηγορηματικά και πολλές φορές. Ωστόσο, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο νέας επιμήκυνσης της διάρκειας των δανείων και μείωσης των επιτοκίων σε μηδενικά επίπεδα.

Παράλληλα, μεγάλη ελάφρυνση θα προκύψει από την πιθανή μεταφορά των 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στον ESM.

Δημοσιονομικό κενό 3,8 δισ. μέχρι το 2014

Όπως είπε ο αξιωματούχος της Κομισιόν, το δημοσιονομικό κενό έως τα τέλη του 2014 υπολογίζεται στα 3,8 δισ. ευρώ, καθώς η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα διαρκεί μέχ��ι τον Ιούλιο του 2014.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι το κενό δεν είναι τόσο μεγάλο και εκτίμησε πως μπορεί να καλυφθεί.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας την πολιτική κατάσταση στη χώρα μετά την έξοδο της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση έχει «πιθανότατα μεγαλύτερη συνοχή» σε σχέση με την προηγούμενη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top