Αν δείτε αυτό το αυτοκόλλητο, μπαίνετε και... καλή όρεξη!

Ειδική σήμανση σε όσα καταστήματα περάσουν τη μείωση ΦΠΑ στον καταναλωτή

Αν δείτε σήμα με ένδειξη «Μειώθηκε ο ΦΠΑ, εδώ μειώσαμε τις τιμές» (το αυτοκόλλητο της φωτογραφίας δεν είναι το επίσημο που θα εκδώσει το υπουργείο), μπείτε και… καλή όρεξη!
Η συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ από το 23 στο 13% στην εστίαση υπεγράφη σήμερα μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών και των εκπροσώπων της αγοράς και θα ισχύσει από 1ης Αυγούστου.
Οι επιχειρήσεις που θα μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5% στα τρία τέταρτα των προϊόντων που περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο, θα μπορούν να λαμβάνουν το ειδικό σήμα που θα πιστοποιεί ότι η μείωση του ΦΠΑ «πέρασε» στις τιμές, δηλαδή στους καταναλωτές.
Το σήμα θα αναγράφει «Μειώθηκε ο ΦΠΑ, εδώ μειώσαμε τις τιμές» θα αναγράφεται και στα ελληνικά και στα αγγλικά, ενώ υπενθυμίζεται ότι η μείωση του ΦΠΑ από το 23 στο 13% «μεταφράζεται» σε μείωση της λιανικής τιμής κατά 8,1%.
Στουρνάρας: Όποιος δεν κόβει αποδείξεις, κάηκε
«Δεν θα διακινδυνεύσουμε απώλεια εσόδων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, διαβεβαιώνοντας ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εκδίδονται αποδείξεις.
Ο ίδιος, επεσήμανε ότι αν δεν κόβονται αποδείξεις, το μέτρο θα ανακληθεί μετά την πιλοτική εφαρμογή του ως το τέλος του χρόνου. Πάντως, δήλωσε πεπεισμένος πως δεν θα υπάρξει μείωση εσόδων από το μέτρο.
Ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι προωθείται αυστηροποίηση των ποινών για τις επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις, καθώς και ότι εξετάζεται ακόμη και επιβολή λουκέτου στις περιπτώσεις αυτές.
��ουλάχιστον το 50% των καταστημάτων θα μειώσει τις τιμές
Την πεποίθηση ότι οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν με μειώσεις τιμών και θα σπεύσουν να προμηθευτούν τα ειδικά σήματα, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των οργανώσεων που συνυπέγραψαν τη συμφωνία.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Καββαθάς, ανέφερε ότι περισσότερο από το 50% των εστιατορίων έχουν δείξει ενδιαφέρον και το ποσοστό θα αυξηθεί όταν αρχίσουν να τοποθετούνται τα σήματα
Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ, κ. Βερνίκος, τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθεί η μείωση του ΦΠΑ περιορίζοντας τη φοροδιαφυγή, βελτιώνοντας την ποιότητα και διατηρώντας τις θέσεις εργασίας.
Ο κ. Κουράσης, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εστιατόρων ανέφερε ότι η συμβολή στην προσπάθεια αποτελεί υποχρέωση του κλάδου, ο οποίος μετράει χιλιάδες λουκέτα και απολύσεις εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ, ενώ τέλος ο κ. Τσουκάλης από τον Σύνδεσμο των Επώνυμων Α��υσίδων Εστίασης τόνισε ότι αν και η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη, όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να «χτυπούν» αποδείξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top