Να ελπίζουμε μας λέει η Κομισιόν: Προετοιμάζεται η ανάκαμψη της Ελλάδας!

Διαβάστε στο star.gr: Η έκθεση της Επιτροπής που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα

Να ελπίζουμε μας λέει η Κομισιόν μέσω της έκθεσης που παρουσίασε σήμερα ο εκπρόσωπός της στην τρόικα Ματίας Μορς και η οποία θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα. Ωστόσο επισημαίνει ότι θα χρειαστεί προσπάθεια και πως υπάρχουν ακόμη «υψηλοί κίνδυνοι».

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η τουριστική περίοδος είναι επικερδής για την Ελλάδα και προετοιμάζει το έδαφος για ανάκαμψη, αλλά η ανεργία παραμένει υψηλή στο 26,9%.

«Η Ελλάδα ανακτά την ανταγωνιστικότητά της, το κόστος εργασίας έχει πέσει κατά 13,7% από το 2009 έως το 2012» σημειώνει στην έκθεσή της η Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή βρίσκεται στη σωστή τροχιά αλλά παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι. Παράλληλα, καταγράφει σημαντικά βήματα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων στην Υγεία (πχ. πλαφόν στις δαπάνες διαγωνιστικών κέντρων και κλινικών).

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο φόρος πολυτελείας επαναφέρεται από το 2014 «για να μείνει εντός στόχων το πρόγραμμα», ενώ για το Δημόσιο υπογραμμίζει την υποχρέωση της κυβέρνησης να θέσει σε κινητικότητα 25.000 υπαλλήλους έως το τέλος του 2013.

Τέλος, όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, η Κομισιόν σημειώνει ότι έχει χαθεί ο στόχος για το 2013 αλλά μπορεί να επιτευχθεί με προσπάθειες ο στόχος του 2014.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top