Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ:«Έχετε δρόμο, αλλά πάτε καλά. Στόχος η ανάπτυξη»

Α. Σαμαράς: «Αγωνιζόμασ��ε για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα»

Πρώτη ανάρτηση: 21/07/2013 14:30

Στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα επικεντρώθηκε η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζ. Λιου όπως γνωστοποίησε ο κ. Σαμαράς.

Όπως είπε μετά την συνάντησή τους ο Έλληνας πρωθυπουργός, «η συζήτηση μας επικεντρώθηκε στις προφανείς προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, της ανάπτυξης και της σταθερότητας. Σταθερότητας που βασίζεται στην δικαιοσύνη ώστε να επιτευχθεί μόνιμη ειρήνη στην ταραγμένη περιοχή μας. Επίσης στην σταθερότητα που θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα μας και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας».

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε και τον λόγο που η συνάντηση έγινε κάτω από την Ακρόπολη. «Η Ακρόπολη συμβολίζει την προσπάθεια της ανθρωπότητας να απαλλάξει τον εαυτό της από την τυραννία και να πάει στην αρμονία και την πρόοδο. Αυτές είναι οι βασικές αξίες για τις οποίες αγωνιζόμεθα. Πάνω στην πέτρα σκάλισαν το Σύνταγμά τους. Η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία τρία χρόνια. Τους τελευταίους 12 μήνες έχει προχωρήσει πολύ τόσο στην Ευρώπη όσο και έξω από αυτή», είπε, ενώ αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα που έχει το ταξίδι το οποίο θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα στην Αμερική, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο κ. Λιου από την μεριά του καλωσόρισε τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα προς την ανάπτυξη, καθώς όπως είπε η χώρα έχ��ι ένα μακρύ δρόμο προς την ανάπτυξη.

«Γνωρίζουμε ότι Ελλάδα περνάει μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής, όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος που βλέπω ότι η κυβέρνησή σας αναλαμβάνει τις δράσεις που είναι απαραίτητες για την προσαρμογή. Οι προκλήσεις συνεχίζονται, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ώστε να οδηγηθείτε σε διαρκή ανάπτυξη. Όταν αντιμετωπίσαμε και εμείς την οικονομική κρίσιμη πήραμε και εμείς δύσκολες αποφάσεις. Στόχος είναι να μπει η Ελλάδα σε μια φάση διαρκούς και βιώσιμης ανάπτυξης», είπε ακόμα και γνωστοποίησε ότι ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων είναι η ανάπτυξη που θα οδηγήσει σε θέσεις εργασίας.

Τέλος, ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, αναγνώρισε τις προσπάθειες της Ελλάδας, λέγοντας πως:

«Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε η Ελλάδα αυτά τα χρόνια.Δουλεύετε σκληρά για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Όπως σας είχαμε πει νωρίτερα, οι δυο τους συναντήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης λίγο μετά τις 14:00 και συνομίλησαν για τα θέματα που αναφέρονται παραπάνω παρουσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top