Στουρνάρας: «Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα» διαβεβαιώνει, αλλά…υπό προϋποθέσεις!

«Μόνο αν τηρηθούν πιστά τα χρονοδιαγράμματα και ο προϋπολογισμός» τονίζει

Την διαβεβαίωση πως δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα για το 2013-2014 έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας, αλλά υπό… προϋποθέσεις!

Ο Υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη του, τόνισε πως αυτό θα συμβεί, εφόσον «τηρηθούν πιστά τα χρονοδιαγράμματα και ο προϋπολογισμός».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στις αποδείξεις, λέγοντας πως «το υπουργείο εξετάζει τρόπους επιβράβευσης των φορολογούμενων που συλλέγουν απ��δείξεις μέσω των κατάλληλων κινήτρων».

Σημειώνει ακόμα, πως «μετά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση άμεσος στόχος είναι η μείωση του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών και στη συνέχεια η μείωση των φορολογικών συντελεστών σε ανταγωνιστικό ύψος με γειτονικές χώρες και η μείωση των έμμεσων φόρων, μόλις το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες».

Παράλληλα, τονίζει πως «οποιαδήποτε συζήτηση για μέτρα διευκόλυνσης θα πρέπει να γίνει σε σωστό χρόνο, δηλαδή μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος», και πως το «χρηματοδοτικό κενό μετά τον Ιούλιο του 2014 είναι μικρό για να δημιουργήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα».

Τέλος, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα, πως «πουλάει τα ευχάριστα χωρίς να λέει την αλήθεια. Τα ευχολόγια και οι ανεδαφικές προτάσεις ίσως να ενθουσιάζουν το κομματικό κοινό αλλά δεν σώζουν από τη χρεοκοπία».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top