Στην Αθήνα αύριο ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών- Με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσκεψη του

Ο Σόιμπλε έφυγε… ο Λιου έρχεται για να συναντηθεί με Σαμαρά

Στην Αθήνα αύριο ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών- Με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσκεψη του

Τη μια επίσκεψη μετά την άλλη δέχεται εν μέσω καλοκαιριού η Αθήνα, με τους ξένους Υπουργούς Οικονομικών, να «τιμούν» δεόντως την ελληνική πρωτεύουσα.

Μετά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ταξίδι-αστραπή του στην Αθήνα, στη χώρα μας περιμένουμε αύριο και τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Ο Λιου, την Κυριακή 21 Ιουλίου, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΤΖΑΚ ΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

Όπως είναι φυσικό, η επίσκεψη Λιου στη χώρα μας, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο ίδιος πάντως, αν κρίνουμε από τα όσα δήλωσε στο Bloomberg, έρχεται με πολύ θετική εικόνα για την Ελλάδα, αφού μεταξύ άλλων τόνισε πως «η Ελλάδα έχει κινηθεί σε μία πολύ σημαντική κατεύθυνση, υλοποιώντας αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, πως «οι Έλληνες έχουν δύσκολες αποφάσεις μπροστά τους».

Παράλληλα, με αφορμή τις εργασίες της διήμερης συνόδου των Υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών Τραπεζών της G20, οι οποίες αρχίζουν σήμερα στη Μόσχα και όπου ο Τζακ Λιου θα δώσει το παρόν, δήλωσε πως θα πιέσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του, να τονώσουν την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα.

«Η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τι μπορεί να κάνει για να κινηθεί και πάλι η μηχανή της ανάπτυξης. Ο κόσμος χρειάζεται την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας», κατέληξε. ​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top