Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σόιμπλε-Στουρνάρα

Υπεγράφη η συμφωνία με την γερμανική KfW για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Σόιμπλε και Στουρνάρας συζήτησαν για το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις, τόσο αυτές που έχουν γίνει όσο και αυτές που προβλέπονται. Παράλληλα, συζήτησαν και για την ανεργία και τους τρόπους αντιμετώπισής της αλλά για την επιτάχυνση της ανάπτυξης.

«Για την Ελλάδα σήμερα, αλλά και για τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση, η μεγάλη πρόκληση είνα�� ο συνδυασμός περαιτέρω δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής ανάπτυξης. Όλα μας τα εργαλεία πρέπει να αποβλέπουν στην επίτευξη αυτού του συνδυασμού. Αν αυτό δεν το πετύχουμε, κινδυνεύουμε να περιθωριοποιήσουμε μεγάλες κοινωνικές ομάδες και έτσι να οδηγήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια, που έχουμε καταβάλει μέχρι σήμερα, σε αποτυχία» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, είχε συγκεντρωθεί ομάδα πολιτών που αποδοκίμασε τον Σόιμπλε τόσο κατά την άφιξή του όσο και κατά την αναχώρησή του.

Συμφωνία με την γερμανική KfW για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σόιμπλε, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο πρόεδρος της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW δρ Ούλριχ Σρέντερ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

Ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της συμφωνίας, που αναμένεται να τροφοδοτήσει το Ταμείο με κεφάλαια ύψους 100 εκ. ευρώ, ενώ ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως σκοπός είναι η χρηματοδότηση περιφερειακών έργων υποδομής και επιχ��ιρήσεων, κυρίως μικρομεσαίων, η συμβολή στην αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού που αντιμετωπίζει η χώρα και η προώθηση της ανάπτυξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top