Άκαρπη η συνάντηση: Κανένα πεδίο συνεννόησης μεταξύ δημάρχων-κυβέρνησης

Επιμένουν:Ή κάνετε πίσω ή παραιτούμαστε! – Συναντήθηκαν με Βενιζέλο

Άκαρπη η συνάντηση: Κανένα πεδίο συνεννόησης μεταξύ δημάρχων-κυβέρνησης

Πρώτη ανάρτηση: 15/7/2013 - 17.17

Μπορεί να συναντήθηκαν με στόχο τη χρυσή τομή, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μηδέν εις το πηλίκο.

Στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων), δεν βρέθηκε κοινό πεδίο συνεννόησης καθώς η ΚΕΔΕ θέλει να αποσυρθεί η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να ελέγχει τους προϋπολογισμούς των δήμων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα απορροφηθούν στο σύνολό τους, όπως τόνισαν οι υπουργοί Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση καλά κρατούν αφού όχι μόνο οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται αλλά και μεγάλος αριθμός δήμαρχων επιμένει στην σκληροπυρηνική γραμμή: «ή αποσύρετε το νομοσχέδιο ή παραιτούμαστε ομαδικά»!

Ήδη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης είχε σπεύσει ��α «δυναμιτίσει» το κλίμα πριν τη συνάντηση τονίζοντας πως «εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και δεν γίνει μια σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης, υπάρχει πρόταση για “λουκέτο” διαρκείας».

Συναντήθηκαν με Βενιζέλο

«Η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση είναι μία ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

15669873_12905696.limghandler.jpg
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε το σεβασμό του στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστήριξε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν είναι «άλλοτε ουσιαστικά και άλλοτε προβλήματα αλληλοκατανόησης».

Ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα συνάντηση με την ΚΕΔΕ πριν την Τετάρτη, ενώ εκτίμησε ότι «οι μέρες της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου θα είναι παραγωγικές και γόνιμες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top